Elmia Game Fair bilder!

Elmia Game Fair bilder!
På Elmia Game Fair får man se många olika jakthundar med sina mattar och hussar. Vi träffade ett par ägare till den i Sverige ovanliga rasen: Popovstövare. Det är hundar som används till vildsvinsjakt och det är en jaktform som kommer starkt nu i landet. Det är lugna och modiga hundar med ett stabilt psyke. De jagar ofta flera tillsammans vilket är lite ovanligt för oss. Hare, rådjur, räv och älg jagar vi oftast med ensam hund. Men björn och vildsvin blir väl oftare med flera hundar.

image664
Här är Nässjös jakthornblåsare. Dem pratade vi med. Gubben vill ta hit dem i något sammanhang. Deras spel låter jättefestligt och ovanligt för Sverige. I Tyskland gör man det ofta.

image665
Det small överallt på mässan. Det är ständigt skyttesimulatorer i gång. I Jägareförbundets monter fanns en bra variant för att träna olika situationer av skytte på vilt och den anläggningen kostar bara 30.000 kr. Den kan man köpa in i Värmland och Örebro tillsammans kanske och ha på olika evenemang.

image666
Vi träffade förstås vännen Arnold från Skillingmark. Han utvecklar och säljer Hunters komradiosystem. Här visar han en nyare mindre variant.

Kommentarer
Postat av: Fiskarflickan

Jakthornsblåsare! Det låter ju hur festligt som helst! Verkar ha varit en mycket intressant mässa över lag sett...

Postat av: Inga M

Fiskarflickan: Ja, jag hoppas Du vårdar Din pågående jägarexamen!

2007-05-21 @ 23:31:29
Postat av: Fiskarflickan

Det sista har det varit dåligt med skyttet. Har inte haft tid eller pengar. Hoppas att man kan få panga lite hemma i sommar med pappa och brorsan. Men det kanske inte är så lätt när hela ön kryllar av folk...? Men förr eller senare ska jag allt bli klar!

2007-05-22 @ 20:20:56
URL: http://fiskarflickan.blogg.se
Postat av: Inga M

Fiskarflickan: Du får träna hemma, fast det kanske är svårt som Du säger om Ni bor på en ö.
Du får önska Dig en avslutning i födelsedagspresent eller nåt.

2007-05-23 @ 23:23:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback