Arne Weise attackerad av vargar i Kålmården!

Samtidigt som jag lägger ut bilderna på de söta hundvalparna och hoppas att de ska slippa bli vargmat så läser jag att Arne Weisse har varit inne   i Kålmårdens djurpark, snossat med vargar och blivit attackerad av dem. Han tyckte att det var obehagligt, fullvuxen man 77 år gammal. Men det är naturligt beteende hos vargarna. Vargar är hunddjur och lek kan snabbt gå över till allvar och aggressivitet. Det vilda ligger strax under ytan även om de är tillvanda människor.

Vi som bor här i vargområden tvingas ha barnen stående efter landsvägen mörka morgnar vetandes att det stryker vargflockar runt omkring i den närbelägna skogen. Jag ville bara nämna att det är obehagligt. De här djuren är inte gossedjur vare sig i Kålmården eller i värmlandsskogarna. Det är tråkigt att man i någon slags missriktad vargvälvilja ständigt matar oss med bilder på hur människor leker med vargar i hägn.

Det är inte så vi kan bete oss i kontakten med de här djuren i verkligheten.  Och de borde behandlas med viss respekt och det vore bättre att visa hur man ska bete sig om man ofrivillgt kommer i kontakt med dem.

Kommentarer
Postat av: pimpim11

jag förstår att det måste kännaslite obehaglig att låta barnen stå själva vid vägen där det finns vargar. det ä tillräckligt obehagligt med bussar och bilar vid landsvägen för barn. Framför mer säkerhet för våra barn/pimpim

Postat av: Inga M

Ja om man jämför de här underliga vargprogrammen med hur vi upplyser barn till att klara trafiken så blir det makabert. Tänk om vi skulle matas med program som hela tiden säger att bilar är inte ett dugg farliga och visa bilder på barn som leker i trafiken, skrattar och klarar sig!!??

2007-05-06 @ 23:29:18
Postat av: Trolda

Håller med dig om att Mr Weise borde ha betydligt bättre vett...En varg är en varg och förblir det.

Trolda - godmorgon!

2007-05-07 @ 08:34:34
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Veronica

Vilda vargar är oerhört skygga. Du har rätt i att det inte är några gosedjur. De vill inte träffa dej alls, inte heller dina barn. Du har ingen anledning att vara orolig för att en varg ska komma och attackera dina barn.
Om Kolmårdens vargar visar aggressivitet så beror det bara på att de är olika i rang, och den som är överst i rang bestämmer, det är inget konstigt med det. Denna aggressivitet riktas endast mot andra vargar och inte mot människor.

2007-05-08 @ 12:29:20
Postat av: Inga M

Tyvärr har Du fel. Det är en myt som ivrigt omhuldas av människor som inte bor i vargrevir; att vilda vargar i Sverige idag är skygga.

Faktum är att de är inte speciellt skygga och det vet alla som bor med varg runt sig. De rör sig ganska oblygt runt boningshus och människor av den enkla anledning att de aldrig får jagas eller ofredas. De har aldrig lärt sig att frukta människor.

Jag har pratat med vuxna människor som har stått inför vilda svenska vargar i flock som har visat aggressivitet och det är en otrevlig upplevelse kan jag berätta. Det finns tyvärr inga som helst garantier för att vargar skiljer på kött på fyra ben eller två ben. Och det är svårt att lära små barn att man inte ska springa när vargarna kommer. För springa får man inte göra, då kan man trigga igång deras jaktinstinkt.

I vargområden i USA så rekomenderas föräldrar att inte låta sina barn vistas ensamma i skogsområden med varg, men några liknande rekomendationer har vi inte fått i Sverige - än.

Du är välkommen till vargland för att bekanta Dig lite mer med hur det är att leva med rovdjur i verkligheten.Allt som handlar om rovdjur är mycket enklare på avstånd och i teorin.

2007-05-08 @ 22:44:30
Postat av: Hassel

Visst har vi utrymme för varg i Sverige, men skall vi acceptera att de skall finnas över hela landet. Om målet för vargstammen är satt till 150-200 individer behöver de inte nödvändigtvis finnas där det utgör ett problem för de människor som bor och verkar i ?vargland?. Varför inte låta vargstammen ha sin fristad på de 596.400 ha ödemark som utgör våra nordligaste nationalparker. I nationalparker skall naturen sköta sig själv. Ingen mänsklig aktivitet skall påverka naturen där. Idag är huvuddelen av vargstammen etablerad i tre mellansvenska landskap som tillsammans utgör en yta av ca 548.000 ha med en befolkning på ca. 847.000 personer. Sett till dessa siffror borde det vara logiskt att överväga var som är lämpligast både för varg och människa. De som är intresserade av att få höra och se detta stora rovdjur har då utmärkta chanser att göra det just i en miljö som är orörd. Om detta togs i beaktande är jag övertygad om att acceptansen för varg skulle öka, under förutsättning att varg som befinner sig utanför nationalparken är fri för jakt, endast individer inom ?tillåtet område? är fredad.
Smålänning

2007-06-19 @ 16:17:32
Postat av: Inga M

Håller med Dig helt och fullt! Det funkar inte med varg i befolkade områden enligt den erfarenhet vi har nu de senaste åren i SVerige

2007-06-19 @ 18:05:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback