Vargar dödar älg bild 4!

Vargar d?dar ?lg bild 4!

Här är sista bilden i serien. Vargflocken har nu efter en god stunds kamp fått ner älgen i snön. Man ser blod över ett större område runt omkring. Älgen lever i det här läget fortfarande men vargarna har börjat äta av kroppen. De verkar vilja börja äta i magen, bak och i munnen.

Kommentarer
Postat av: Pierre

Mycket bra inlägg!
Nu kan ju icke jagande människor se hur naturens gång går till.
Vi jägare fäller skott som leder till minsta möjliga lidande för djuren....

Å så vill staten ha mer rovdjur i Sverige, eller rättare sagt uppåt i landet.
Sedan när vi inte har någon älg och rådjursstam kvar vad ska då rovdjuren ha för föda??
Tamboskap, hundar, katter och vem vet hur skygga rovdjuren kommer att blir?
Stackars de människor som bor med dessa djur springandes runt husknuten.

Postat av: Inga M

Pierre: Ja, entusiasmen över de stora rovdjuren brukar avta med avståndet; ju närmare desto mer skeptiska människor.

2007-03-08 @ 23:25:17
Postat av: Annaa M

Men nu förstår jag ändå inte riktigt. Varg/tamdjursdebatten är en sak och jag tänker inte blanda mig i den. Men älg? Är väl ändå inget tamdjur som ska fredas för sin egen och människans skull? Är det hela näringskedjan, djur äter djur, som är ond eller är det bara just vargen? Lejon äter zebra och gnu. Det ser också läskigt ut i bildsvit. Och inte ens katt äter mus eller sork är heller särskilt snyggt varken irl eller på bild.

2007-03-09 @ 12:31:31
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Annaa: Nej ingen skugga ska falla över vargen för hur den jagar av äter, eller lejon eller katter eller några andra djur. Det var inte avsikten. Djuren gör som de är instinktivt programmerad att göra.
Avsikten var bara att visa ganska unika bilder på hur varg jagar och hur det ser ut nu i de svenska skogarna. Detta är inte många som kan få se på riktigt. Och hungriga vargflockar upplevs som ett hot inte bara för vilda djur utan också tamdjur och människor som väljer att uppträda fel när de möter de här djuren. Det är verkligheten.
Min kritik gäller rovsjurspolitiken som tillåter det att bli för många rovdjur inom ett begränsat område så att klövviltet nästan tar slut. Det är för mig och många av oss som bor här i rovdjursområden inte biologisk mångfald utan biologisk enfald hos de styrande.
Älg och rådjur framstår idag i en del områden som lokalt utrotningshotade och behöver skydd och fredning genom att man glesar ut bland
rovjduren.
Till o med Grimsö rovdjursforskningstation håller med om att vi bitvis
har
gått för långt i skyddet av de stora rovdjuren enligt en artikel i NWT för någon dag sedan.
Och när de håller med så ska Du veta att det är illa ställt med våra klövviltstammar.

2007-03-09 @ 17:57:48
Postat av: Moi

Ja det var unika bilder.
Jag själv har inget emot vargar, men jag har respekt för dem såväl som för björn och lo. De är oftast mer rädda för människor än vi för dem. Om de nu inte är i flock förstås. Då kan de ju bli riktigt otäckt om det vill sig illa. Men människa är inget standardbyte för varg, men älg står på deras meny, liksom en del andra arter också. En björn eller ett lodjur kan också gå till attack om de blir överraskade av något, tvåbent eller fyrbent, det borde man ju kunna tänka sig.
Här nere i mellansverige är inte varg så vanligt, men skulle någon sett varg så blir det ett fasligt hallåande och skriverier i tidningar osv. Men du som bor där uppe i norr, jag antar att för dig är det vardagsmat att se vargspår eller kanske varg tom, liksom även björn. Nu ska jag kika vidare på din blogg. Här fanns en del intressant läsning såg jag. Ha det gott nu på söndagskvällen.

2007-03-11 @ 20:43:21
URL: http://buzfamily.blogspot.com
Postat av: Inga M

"De är oftast mer rädda för oss än vi för dem" är ett typiskt schablonuttryck som människor brukar använda sig av som inte lever med varg. De svenska vargarna får inte jagas, skrämmas eller på annat sätt ofredas av människor och det gör att de uppträder ganska oblygt och inte är speciellt rädda för människor. De har helt enkelt ingen anledning. Rädsla för människor är inget genetiskt nedärvt, det är inlärt (eventuellt!).

Du skriver att varg inte är så vanligt i mellansverige. Det är fel. Jag bor inte i norr jag bor i Värmland och det är här nere i mellansverige som vargen finns; Värmland, Dalarna, Närke, Uppland, Gästrikland osv. Norrland är undantaget från varg, de behöver inte ha varg där eftersom man vill skydda rennäringen.

Det är här nere i mellansverige som det finns björn, lo och varg. Här där jag bor blir det inga skriverier om varg eller björn. Det är vardagsmat, såvida de inte ställer till stor skada.

2007-03-11 @ 23:30:15
Postat av: Ulrika

Känner du samma sympati för t.ex fåglar/ekorrar/harar/möss när de blir uppätna av predatorer?
Känner du samma sympati för alla köttdjur som slaktas?
Svara gärna.

2007-06-02 @ 15:05:03
URL: http://foxxy.blogg.se
Postat av: Inga M

Jag visar inte bilderna på vargens jaktmetoder för att väcka sympati för det ena eller det andra djurslaget. Jag ville bara visa hur det ser ut i verkligheten, redovisa lite fakta.
Det var inte avsikten att väcka sympati för det ena eller andra djurslaget. Min avsikt var att illustrera min kritik av rovdjurspolitiken med bilder som är adekvata i sammanhanget.
Enkelt svar på Din fråga kan jag däremot ge även om det inte hör till mitt inlägg:
Jag har medkänsla för allt levande som tvingas dö en plågsam och utdragen död oavsett vilka varelser det gäller och avsett situationen. Men som jag skriver så betyder inte det att jag kan kritisera olika djurs födosök eller jaktmetoder. Deras beteende är instinktivt. Det är inte djuren jag kritiserar utan rovdjurspolitiken. Du får läsa min text!

2007-06-02 @ 19:08:59
Postat av: Tomas

Intressant att höra någon som lever lite närmare skogen och dess djur. Då borde du veta att det kommer aldrig bli för många vargar så länge inte människan kommer in och försöker styra och ställa till det. Om det ett år blir för många vargar så kommer det inte finnas mat till alla och de kommer dö ut tills vargantalet hamnar på en nivå där det finns mat till alla. Så har det funkat i miljontals år och så funkar det nu med. Slutar vi skjuta alla älgar och rådjur så har vargen nog att äta och behöver inte gå på tamdjur.
Vill man inte att sina tamdjur ska ätas upp av de djur som finns naturligt i Sverige , så får man antingen stängsla in dem eller flytta till södra Europa där alla rovdjur utrotats för alltid...
Jag är stolt över att vara svensk och kunna säga till folk att de kan komma hit och titta på mängder med djur, rovdjur och bytesdjur. Tack vare att vårat land inte är fyllt av idioter som vill utrota dem.
Naturen sköter sig själv. Det är först när man försöker kontrollera naturen som saker går fel.
Annars får man väl utrota älgarna, rådjuren och hararna också eftersom de äter upp äpplena i min trädgård. Och när inte de äter äpplena kommer andra djur och äter dem, så vi får utrota dem också osv. Utrota alla djur eller inga.

2008-04-02 @ 15:32:49
Postat av: Inga M

Tomas: Det är en utopi i ett civiliserat samhälle som vårt, att rovdjur - bytesdjur skulle få
bli så talrika att de balanserar varandra. Det innebär kraftigt fluktuerande storlekar av stammar av de aktuella djuren och det fungerar i vildmarker där inga andra hänsyn behöver tas än naturens. Här vill vi inte ha så många trafikolyckor som tillfälliga toppar av klövdjur skulle ge. Vi vill heller inte ha hungriga rovdjur runt mänsklig bebyggelse så som vi skulle få innan tillfälligt höga rovdjurspopulationer har svultit ner till lägre nivåer. Sorry men Du lever uppenbarligen i en värld av
naturromatisk illusion, välkommen tillbaka till
verkligheten.!

2008-04-03 @ 19:56:55
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback