Tillåtet att skjuta varg för att försvara attackerad hund!

Nu äntligen kommer en bättre lagstiftning när det gäller möjligheterna att skydda sig mot närgångna vargar. Vi har vetat det ett tag men det har varit hemligt.

Hittills har det endast varit möjligt att skjuta varg inne i tamdjurshägn för att skydda djuren. Då har det nästan alltid varit för sent. Nu får man skydda djur även utanför hägn. Och framför allt får man även skydda sina hundar när de attackeras av varg, vilket inte varit möjligt förut. För alla jägare i Sverige är detta en oerhört viktig nyhet.

Om detta kommer Eskil Erlandsson att berätta idag i Årjäng och avsikten har hela tiden varit att koordinera Årjängsbesöket med den här nyheten.  Det är därför besöket har flyttats fram. Det har tagit tid att få till den sista skrivningen i beslutet.

Kommentarer
Postat av: Anna

Det var en bra nyhet. Aldrig fel med lite realism...En ny dag gryr utanför mitt fönster och det ser ut att bli en solig sådan. jag är ledig och ska NJUTA. Ha det bra. Anna

Postat av: Ninni

Det är väl jättebra..man måste väl få skydda sina tamdjur!

Ha en skön dag, kram

2007-03-22 @ 08:02:46
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: En liten tant

Bra beslut! Men märkligt att det ska ta så'n tid att få fram nya lagar för något som ter sig självklart för en lekman.

2007-03-22 @ 15:38:00
URL: http://tant.webblogg.se
Postat av: Karin

Tänkte på dig när jag läste nyheten.
Men det var ju bra!

2007-03-22 @ 22:12:15
URL: http://karinstensdotter.blogspot.com
Postat av: Inga M

Alla: Ja, äntligen!! Detta har så många jobbat för så länge! Och det var detta som fick många glesbygdsbor att välja alliansen i valet.

Det låter väl obegripligt och löjligt för en storstadsbo men rovdjursproblemen är faktum en stor vardagsfråga för många som valt att bo kvar på landet för jakten, djuren och naturen. Ungefär som att säga till den som valt att bo i stan för servicen, kommunikationerna osv att "nej tyvärr vi har stängt köpcentret och tunnelbanan och bussarna går inte längre".

2007-03-22 @ 22:54:49
Postat av: Björn

Om man bor där fär djuren och vill skuta dem blir det väl istället som att säga till en storstadsbo som valt att bo där för servicen "äntligen får du skjuta kassörskan"

Skämt å sido så kan jag inte alls frågan (vilket förmodligen du gör) och har inte sett en varg annat än på Kolmården.

2007-03-22 @ 23:57:20
URL: http://www.klix.se/wordpress
Postat av: Inga M

Björn: Det ska Du vara glad för! Att Du har sluppit fördjupa Dig i frågan och att Du endast sett varg på Kolmården. Det räcker för de flesta av oss.

2007-03-24 @ 06:14:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback