Naken älg - bild sövningsampull

38735-497

Så här ser sövningsampullen ut i närbild. Medlet som används är så giftigt att den här dosen kan döda 25 människor inom 2 minuter. Vid hanteringen av detta så måste det alltid finnas motgift i närheten och det ska ges inom en minut om någon råkar få giftet i ett sår eller på annat sätt. Alla som arbetar här har handskar på sig som skydd.

Kommentarer
Postat av: gunsan & bosse

Inga M ... OJ OJ OJ ... det är svårt med bloggsidan... jag gav upp lite ett tag. Den ville ej att jag skulle se er eller kommentera hm. Nu försöker jag...
Jag måste släppa några tårar. JAG LIDER så att se bilder på 7 vargar jagar och äter på en levande älg. TÄNK INNAN DEN DÖR! Varför är liven så grymma. Jag är ej rädd för varg men deras sätt att ta sina villebråd stör mig. Så fegt!
Och MIN STORA KÄRLEK o MAKE ska till Kolmården och titta in till vargarna där. VILL DIT men ser detta= KLUVEN!
AJ AJ AJ NAKENÄLG... vad de ska plågas då med detta också. Älgar har jag varit nära ... där jag bodde som barn fanns de och när de badade en hel familj i en liten, liten skogsgöl... då var det vackert. Vi satt i pappas bil och tittade, man ska ju inte störa dem i onödan.
Då sades det också att de känner på sig när älgjakten staratar så de drar sig längst in i skogarna och "gömde sig" för jaktmännen... Jag tror dem :)
Ja även i Arvikas park var min klass och tittade på den albina älgen som fanns "då"... längesedan nu...KUL!
Hoppas allt är bra trots DYRT kaffe och beskvi.. OJ OJ OJ... Det blir alltså billigare trots allt att baka dem själv. Ja det gör jag, men det var längesedan nu.
Och kundvagnskorgen... Värmlann förstös ... hi hi hi... Eller lek &lär?
Våren hos er?
Här är det Humla EN och bin och nässelfjäril och barbacke, någon snöhög med grus över sig och idag 16+ i skuggan... Vårkvitter som bara den.
SOL-OCH-VÅRGLANS-KRAM :)

Postat av: Inga M

Gunsan o Bosse: Ja, naturen är grym, det är så här det ser ut.

Det sägs att älgar som varit med några år står och gömmer sig i tät skog när det är älgjakt, speciellt gamla tjurar. Vi har en vit älg här i närheten. Det finns några här i västra Värmland. Vi skjuter dem inte på älgjakterna så de överlever. Men vår vita älg har endast fått normalfärgad avkomma.

Här är allt väl, fast så mycket vår är det väl inte än. Hoppas Ni har det bra också med hundlivet, jag är inne o kikar ibland hos Er.

Ha det så gott!

2007-03-13 @ 22:42:29
Postat av: Inga M

Gunsan o Bosse: Jag har försökt svara på Er kommentar men det har försvunnit. Bloggen är skum ibland.

Ja, naturen är grym, så här är det på riktigt. Men det är ju sällan vi får se det så här.

Vi har vita älgar här i västra Värmland men de är inte albinos. De är en variant som är vita men med blå ögon och fullt fertila. Vi skjuter dem inte på älgjakten så de överlever. Den som vi ser här ibland är vit men får alltid naturfärgade kalvar.

2007-03-14 @ 20:12:33
Postat av: Inga M

Gunsan o Bosse: Det här är helt otroligt!!!
Två gånger har jag skrivit och publicerat svar på Er kommentar och de bara försvinner utan förklaring!!

2007-03-17 @ 00:06:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback