Inte så lätt med bredband - ADSL!

Enkelt och säkert stod det i reklamen! Men inget om huruvida man kan behålla sin gamla e-mailadress eller inte, därom tvista de lärde fortfarande. Det stod heller inget om att man måste ha uppkoppling i första telefonjacket för att det ska funka att ta emot telefonsamtal samtidigt som man är uppkopplad. Här i huset lär väl sedan barnens tid i huset finnas 6-7 telefonjack att välja på och det första är väl nere i källaren om jag minns rätt.

Just nu har vi visserligen bredband men inte i första jacket eftersom det saknas ett kort i datorn innan vi kan fixa det hela trådlöst och det måste vi ha antar jag om vi inte ska ha datorn i källaren. Så om det nu skulle ringa hit så bryts anslutningen och det oavsett om jag surfar, bloggar eller håller på och betalar räkningar! Lite nervöst är det.

Vi hade med mycken möda och eftertänksamhet gjort i ordning en annons på Rolands bil till Blocket, men just i det ögonblick vi skulle skicka den så ringde någon. Det var bara att börja om  från början igen, men då väntade vi till efter halv 11 då vi bedömde att riskerna för inkommande samtal minskat. Då funkade det!

Men suveränt snabbt är det med ADSL jämfört med vanlig modemuppkoppling och himla kul att kunna lyssna på musik på bloggarna och se små filmsnuttar. Jag kollade alltså Josephines inlagda klassiker från Mupparna på den svenske kocken.  Hans obegripliga prat med svensk satsmelodi är obetalbart och temana med chokladälgar, köttbullar t.ex. är fantastiska. Jag skrattar så tårarna trillar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback