Gästhamnen i Årjäng - ingen vacker syn!

Gästhamnen i Årjäng - ingen vacker syn!
Jag har ju lagt upp en kategori på min blogg som heter småbåtshamnar. Jag har gjort det för att jag retar mig på att området kring hamnen i Årjäng får se så eländigt ut. Det flesta tätorter som har vattenkontakt på något sätt brukar vara måna om att göra det så vackert som möjligt där. En gäst som kommer vattenvägen ska kunna känna sig välkomnad. Men i Årjäng ser det bedrövligt ut vid gästhamnen. Tänker ibland att det skulle kunna vara fint med grönområden, kafé, hantverk eller nåt. Eller åtminstone lite snyggt och prydligt.  Men det kanske kommer.

image869
Så här är det på andra sidan.

image870
Och så här.......

Mitt emellan finns hamnmagasin som skulle kunna bli nåt trevligt. Nu används de en gång om året bara när konstföreningen har sin årliga utställning. 

Det är inte bara vid vattnet som välkomnandet av turister är skröpligt. Genom kommunen går E18 Stockholm - Oslo. Men vid kommungränsen finns ingen fin rastplats med kommuninformation.

Vi kanske är bortskämda här med att landskapet i sig är så vackert att det inte har behövts någon extra ansträngning från kommuninvånarnas sida för att visa upp det som finns. Det finns i alla fall outnyttjade möjligheter att visa upp en fin kommun för gäster och passerande.

Kommentarer
Postat av: Lena

Tänk om politiker och tjänstemän kunde inse vilken fantastisk potential det finns i "brukarnas" tankar, reflektioner och vilja till upprustning...kram och tack förord som värmer mitt hjärta ända in i höstrusk och kalla vintern Inga!Du gav mig tro!Tack!

Postat av: Trolda

Ingen inbjudande syn direkt - nej...SKÄRPNING kommunen!
Trolda - gillar vackra miljöer...

2007-07-28 @ 10:02:58
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: pimpim

Håller med dig det ska vara inbjudande när man kommer till en stad /by både landvägen och båtvägen kram pimpim

2007-07-28 @ 10:10:11
URL: http://pimpim11.blogg.se
Postat av: Inga M

Lenjangel: Det ger mig mycket att läsa Din blogg och jag ville uttrycka det i en kommentar hos Dig. Din blogg har både ett meningsfullt innehåll och en form som är estetiskt
tilltalande. Den är helt enkelt något mycket mer än en blogg; den är poesi i text och bild utifrån en pågående vardag som innehåller både sorg och glädje. Den rekomenderas varmt till alla som vill ha en motsats till Schulman-bloggeri.
Trolda o Pimpim: Exakt!

2007-07-28 @ 11:55:28
Postat av: Gisan

Det är hemskt med så mycket områden som bara är skräpsamlingar. Särskilt om det dessutom kan gynna kommunens invånare på olika sätt. Kramar...

2007-07-28 @ 13:15:00
URL: http://gisan.blogg.se
Postat av: Annaa M

Undrar lite om det finns något vatten i hamnen som gör att det ser lite trevligare ut???

2007-07-28 @ 21:23:33
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: IngaM

Gisan: Det borde inte kosta en förmögenhet att snygga till lite.
Annaa: Ha ha jo det finns vatten men det gör det ju i alla småbåtshamnar, det behöver jag inte ha med för jämförelsen.

2007-07-29 @ 18:49:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback