Marie Antoinette - en riktig skitfilm!

Om jag nu ändå håller på och svingar piskan  över filmmakare (se förra inlägget!) så kan jag lika gärna fortsätta med Marie Antoinette!

Vi hade tänkt se den filmen när vi var på besök hos sonen i Stockholm. Den hade fått fina recensioner och verkade sevärd. Men av olika skäl valde vi Borat istället  och det har vi inte ångrat. Den var ju suveränt bra som jag beskrev i ett tidigare blogginlägg.  Vi tänkte eventuellt se den en gång till eftersom en del gick förlorat i skrattattackerna när vi såg den i Stockholm.

Men nu kom alltså Marie A-filmen till Årjäng i söndags och då slog vi till med ett filmbesök på hemorten. Det är inte så ofta eftersom vi hellre brukar åka de 8 milen till Karlstad och kombinera film med gott restaurangätande i trevligt sällskap. 

Vi bänkade oss alltså förväntansfulla tillsammans med några andra entusiaster  i den stora ödsliga aulan. För att riktigt fira tilldragelsen så köpte vi en burk popcorn att dela på.  Här skulle det bli  movietime med de rätta ingredienserna!

Efter en halvtimme av filmen så var stämningen lätt moloken och folk småpratade  med varandra i publken. Vi satt och tittade lite förstulet på varandra och undrade när handlingen egentligen skulle börja. Filmen var fortfarande inne i den inledande fasen som brukar ta så där 5- 10 minuter. Den som  karaktäriseras av småtrist presentation av miljöer och personer samt en lätt bakgrundsteckning till själva storyn. 

Efter ytterligare en halvtimme såg vi fortfarande inte skymten av handling. Det var bara intill leda upprepningar av kostymparader, närbilder på slafsigt ätande,   häst -och vagnåkande fram och tillbaka. Men helt utan fungerande  dialoger, utan sammanhang, utan förväntan, utan spänning, utan skådespelarengagemang.   Helt platt!!  Intet!!

Då gick vi!  Vi åkte alltså hem mitt i filmen: Jag för att börja med årets beställningar av läromedel till min undervisning, vilket var betydligt mer underhållande än filmen och gubben tog en whiskey för att bli av med den värsta ilskan över att låtit sig luras att  gå på en dålig film.

Kort sagt: Marie Antoinette är en skitdålig film, gå inte på den!

Kommentarer
Postat av: Trolda

Jaha, då tackar jag för den informationen! Måste kännas urtråkigt att "behöva" gå ut ur salongen! Stackars er! Hade tänkt se den, men nu får det bli något annat alternativ istället! Och annars är det ju så MYSIGT med bio och den obligatoriska popcorn-bägaren =)!

Trolda - Godkväll!

Postat av: frktjatlund

Och jag gillade inte Lost in Translation heller. Den som alla höjde till skyarna. Nä, Coppola har inte imponerat på mig hittills.

2007-01-31 @ 20:30:25
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Alias1

Underbar filmrecension..:-)). Jag riktigt såg tristessen framför mig, jag lovar jag kommer inte att gå och se den...:-)).

2007-01-31 @ 20:49:18
URL: http://alias1.blogg.se/
Postat av: Lillan

Jag har inte sett " Marie Antoniette" av den anledningen att jag numera aldrig går på bio. Ser hellre på film i mitt hem. Jag har lagt märke till att filmen fått ett blandat mottagande och till den Övervägande delen, dålig kritik. Trots det så kommer jag absolut att ge den en chans om/när den visas på tv.

Vad jag tycker är så hemskt trist är att man fortsätter att felaktigt tillskriva Marie Antoinette orden, "let them eat cake", något hon alltså aldrig sagt. Det kan man läsa om här; urbanlegends.about.com/library/bl_marie_antoinette.htm

2007-01-31 @ 20:55:40
Postat av: Inga M

Trolda: Ta Borat istället! Det här med popcorn är ju kul. Skulle aldrig frestas att äta det annars, men det hör ihop med bio.

Tjatis: Aha är det en annan film av frk Coppola? Då ska jag undvika den. De som recenserar kanske aldrig ser filmerna utan bara går på efternamnet när de skriver sin text.

Alias: Ja, det var ännu tråkigare än jag lyckades beskriva. Alla började försöka roa sig med annat i salongen. Pinsamt!

Lillan: Jag hörde aldrig att hon sa nåt om kakor, men det var ett evinnerligt slafsande med mat i närbilder hela tiden så det kan visst vara möjligt. Gratis på TV kan man se filmen, åtminstone de första 20 minuterna. Sen har man sett allt av de vackra dräkterna, fina hästarna och den lyxiga maten. Resten är bara upprepningar.

2007-01-31 @ 22:34:05
Postat av: Kaffebönan

Va bra att du skriver om filmen så man inte lurar plånboken på sådana skitfilmer :-)
Tjingeling

2007-02-01 @ 08:46:22
URL: http://kafferasten.blogg.se
Postat av: Börje

Oj då så olika man tycka!

Visst fanns det inte mycket till handling i Marie Antoinette, det var väl mest en film i tiden med tanke på filmens orgier i konsumism. Som sån tycker jag den var ganska kul. Kanske var det scenografin som tilltalade mig, det brukar vara så med filmer jag gillar.

Borat däremot var en riktig gäspning, ingen enda anledning att ens dra på munnen, så tycker alla män jag känner som sett den, medan kvinnor verkar mer entusiastiska. Mystiskt.

2007-02-01 @ 09:48:22
URL: http://hoglander.se/blog
Postat av: Inga M

Kaffebönan: Om man har krav på handling i en film så är denna filmen fel.

Börje: Jo, det var verkligen orgier i vackra dräkter, färglada matbord, vackra vyer. Men jag kände mig mätt på det efter en stund.
Oj, Du gillade alltså inte Borat. Jag hade två män med i sällskapet och de skrattade hjärtligt. Men det kräver kanske att man har en lite sjuk humor och gillar absurda skämt. Den är ju inte bara en film utan också exempel på blandning film - stå upp komik. En hel del av inspelningen var ju gjord bland människor som trodde att det som hände med filmfigurerna var på allvar.

2007-02-01 @ 13:42:57
Postat av: Annaa M

På vår "kultfilmhylla" här hemma står Lost in Translation och Virgin Suicides, två filmer av Coppola som vi fullständigt älskar, vi damer i familjen och ser om och om igen. Helt olika filmer, helt olika handlingar, men ändå en likhet förstås i ljus, täthet, tempo, "mystik". Och så musiken förstås! Men jag har inte vågat gå och se Marie Antoinette inför risken att den inte skulle vara lika bra, den har ju blivit ifrågasatt på ett helt annat sätt än hennes tidigare filmer. Nu blir jag ju lite extra nyfiken... köpa så fort det blir bra pris på dvd:versionen!

2007-02-01 @ 17:46:50
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Björn

Det påminner mig om en man (jag har glömt vem) som recenserade tv-upplagan av "Godnatt jord" med att undra om det var en reklamfilm för svenska vandrarförbundet(alla bara gick omkring).

2007-02-01 @ 21:37:36
URL: http://www.klix.se/wordpress
Postat av: svartvitan

Jag litar på ditt omdöme och ska inte gå och se filmen. Så där besviken vill jag verkligen inte bli.

2007-02-01 @ 22:21:52
URL: http://svartvitan.blogg.se
Postat av: Inga M

Annaa: Jag tycker Du ska vänta tills dvd-versionen är nere i 10 kr! Apropå musiken så glömde jag gnälla över den i mitt inlägg: Modern rockmusik i en film i 1700-talsmiljö. Det är bara fel! Det funkar inte.

Björn: Ha ha..jag minns "Godnatt Jord"! Den var också ett stolpskott! Försöker fundera ut vad den här filmen är reklam för men inte ens det duger den till!

Svartvitan: Vänta tills den kommer gratis på teve eller så och kolla den första 20 minuterna på de vackra klänningarna! Sen har Du sett allt.

2007-02-02 @ 05:37:02
Postat av: Anna

Tack för tipset! Anna

2007-02-02 @ 08:10:23
URL: http://annaspytt.blogg.se
Postat av: Annela

Ojdå, den hade jag tänkt gå och se, men nu får jag tänka ett varv till. Var på filmfestivalen här i Gbg och såg en rolig engelsk film - Driving Lessons - en sån där mysig småputtrig film, som engelsmännen är så bra på. Den kan jag rekommendera.

2007-02-02 @ 11:33:18
URL: http://www.mysochpys.blogspot.com
Postat av: Inga M

Tack för tipset. Det går en vansinnig engelsk serie på någon tevekanal, vet inte vilken, som handlar om en elak "handikappad" man, fast han är inte alls handikappad utan går ledigt upp ur sin rullstol när andan faller på. Den är ju bara så vansinnigt rolig och totalt scablonfri!! Vi vrålar av skratt!

Man får ju bara inte framställa en handikappad som elak. Alla handikappade förutsätts ju vara snälla och tacksamma. Annars faller vår världsbild samman och dessutom hela skattesystemet som förutsätter att vi ger av vårt överflöd till de behövande.

Det är engelsk humor när den är som bäst. När man vågar skämta med det mest allvarstyngda. Jag bara väntar på att man ska våga skämta om klimathotet också, men det dröjer väl ett tag.

2007-02-02 @ 18:09:01
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Annela

Ja, den heter "Little Britain" och gå på tvåan på fredag - ikväll alltså. Jag skrattar högt så jag nästan trillar av soffan. Underbar!!!

Jag ska starta en ny blogglänk. Det skulle vara roligt om du fortfarande vill läsa och kommentera min blogg i fortsättningen. Om du vill ha den nya länken så skicka ett mail till [email protected].

2007-02-02 @ 20:28:26
URL: http://www.mysochpys.blogspot.com
Postat av: Lillan

Inga, mannen i rullstolen är en av många roliga 'characters' i en komediserie som heter " Little Britain ". Den gjorde premiär på TV här redan 2003. Numera får vi bara se repriser av tidigare program, med undantag av i julas. Då visades ett särskilt program, som var filmat utomlands. Antagligen så har herrarna Matt Lucas (han i rullstolen) och David Walliams (vårdaren) annat fÖr sig.
Här kommer en länk till BBC där man kan läsa om " Little Britain";
www.bbc.co.uk/comedy/littlebritain/

2007-02-02 @ 23:44:13
Postat av: Inga M

Annela: Jag ska maila till dig! Vill gärna få tillgång till Din nya blogg.

Lillan: Är den verkligen populär i England också? Skämten är så grova! Och figurerna så plumpa!

2007-02-02 @ 23:54:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback