Jazz jagar!

Jazz jagar!

I söndags skedde så förvandlingen av den 8 månader gamla hamiltonstövarvalpen: Den pinnbärande lekande hunden blev plötsligt i ett slag en jakthund och förstod sitt uppdrag Bosse o Roland letade upp ett harspår i Leverhögen. Jazz började följa löpan. Första timmen tyst men sedan med allt bestämdare drevskall. Han höll på med samma hare hela dagen. De två ägarna är mycket nöjda, ja, det är väl bara förnamnet. Mungiporna går från öra till öra!!  Jazz har ett bra skall och framför allt ett lugnt o bra drevsätt. Han förspringer sig inte utan går och letar upp spåret med ett noggrannt sök.  Han är tyst när han tappat spåret.

Idag tisdag var han i elden igen med sina två hussar, nu här bakom huset på Liane. Han drev från 11 på förmiddagen till 5 på kvällen med flera halvitmmars repriser som han grejade på egen hand. Dessemellan lite hjälp men annars var hussarna mest i närheten. Haren sågs men inget skjutläge.

Detta är lika roligt varje gång när en hund börjar jaga och det blir uppenbart vilka kvaliteter han har.

Kommentarer
Postat av: Snurran

En aha-upplevelse för hunden *Härligt*!

2007-01-24 @ 14:35:25
Postat av: Inga M

Ja, det är verkligen stort och kommer så plötsligt. Vi har aldrig haft en stövare som har jagat så bra vid så tidig ålder. Det lovar gott.

2007-01-24 @ 22:21:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback