Musjakt!

Musjakt!
Vi har en mus på altanen. Nja en mus, det är väl snarare en välväxt sork enligt gubben. Rätt så robust i modellen och den kommer alltid vid olämpliga tillfällen. Jag och grannfrun G. blev rejält överraskade häromdagen och vi lättade från trädäcket båda två för att sätta oss i säkerhet under vildsint gastande på hjälp. Det var vaken hjälp eller förståelse att få. Männen flinade bara rått i samförstånd och rörde inte en fena. De såg ingen anledning att släppa ifrån sig de immiga ölglasen.

Men nu har gubben läst om ett nytt knep för att fånga råttor och så blir det plötsligt roligare, då kommer jaktinstinkten fram! Så i Töcksfors igår inköptes en bastant råttfälla. Den, har han lärt sig nu, ska hanteras med gummihandskar eftersom råttorna känner lukten av människor annars. Dessutom ska man smeta jordnötssmör på som bete. För då tvingas råttan att ägna sig åt en avslickningsprocedur. Ostbitar och andra fasta föremål drar den annars snabbt loss och lägger sig bredvid fällan för att mumsa på.

Nu får vi se om de nya teorierna håller eller om vi  ytterligare en gång gått på ett listigt men tomt försäljningasargument!

Kommentarer
Postat av: Trolda

Skall med spänning följa jakten...=D
Trolda - tjingeling!

Postat av: anne von polat

Hej inga gud vad kul att du skriver till mig. Jag själv tycker inte alls att det finns glamour i Sverige. De kändisar som finns här intresserar mig föga man kan gå förbi dem utan att reagerna.
Jag imponeras inte av deras liv men jag gillar film mycket och de som spelar i filmerna kan jag respektera för att de har gjort ett fantastisk film. Jag själv förstår inte hur man orkar spela film och rada upp alla sina känslor på löpande band. Jag skulle aldrig vilja vara skådespelare pga att man ska agera ledsen, arg mm. Jag skulle hellre inte vilja stå på scen och sjunga för människor. Det är ju lite av att vara hovnarr dvs roa människor för att tjäna pengar. Vad jag är mest nyfiken på är kungligheter och föredrar att leva livet med dem i åtanke. Dvs skulle någon av kungligheterna sjunga, dansa? Nej de skulle de inte och då betyder det också att det inte är dem värdigt. Om det inte är dem värdigt varför skulle jag då göra det?
Man ska ta sig själv högtidligt för det finns bara en av sig själv. Man ska ha självrespekt annars respekterar ingen en. Titta bara på s.k glamourmedellerna (porr) hur kan man blotta sin kropp för futtiga kronor. De har ju ingen respekt för sig själv. Skulle en kunglighet göra det? Absolut inte skandal är det i så fall. Dvs du är en skandalmänniska. Jag vill inte leva på denna jord som skandalmänniska utan självförtroende. Läs Marie Plosjös 10 budord om glamourmodellandet. Det är nästan så att man tappar hakan för de jobbar gratis för att skämma ut sig själva.
Jag har alltid velat jobba med tidning mm tex elle eller cosmopolitan mm.. Det var därför jag började blogga hoppades bli upptäckt. Ett tag hade jag ca 1500 läsare per dag men inte nu längre då jag jobbar så mycket också. Jag jobbar som tolk.
Inga var bor du? Kan du spå i kort? Jag kan spå i tarot.
anne

2007-08-05 @ 10:59:55
URL: http://annawintour.blogg.se
Postat av: anne von polat

v

2007-08-05 @ 11:00:38
URL: http://annawintour.blogg.se
Postat av: Bloggblad

Ska komma ihåg knepet om det blir aktuellt!

2007-08-05 @ 11:13:13
URL: http://bloggblad.blogspot.com
Postat av: Elisabeth

Mina tangenter var nyfikna och tittade in här via Gisans blogg...! Vad trevligt det var här..!! Härliga, roliga och intressanta bilder och inlägg - med vardagens alla vackra tillfällen!
(Men "kalvdansen" såg INTE god ut.. jag har bara hemska minnen från den, när jag som barn var tvungen att äta den hos min farmor..!)
Ha det gott..

2007-08-05 @ 11:26:48
URL: http://himlastigen.blogspot.com
Postat av: Matilda

ha en bra dag!

2007-08-05 @ 12:15:28
URL: http://miliz.blogg.se
Postat av: Ninni

Blev ni rädda..hihi??
Nåå är musen fångad nu? Jag läste att man skulle sätta en rejäl bit Japp i musfällan för den kan dom inte heller dra loss.
Va synd att det inte blev nån Hamnfestival på Hammarö...jag bor så nära där ifrån!
Vi var inte där heller, har inte haft tid!

2007-08-05 @ 15:52:29
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: Alltiallon

I år har jag hört om objudna gäster både här och där. Snokar har det varit till största delen...en av mina vänner hade en så pass enträgen liten snok under trappan att han tillslut tog sig in i hallen i deras hus...det måste vara klimatförändringarna nu igen..:-))).

2007-08-05 @ 20:09:58
URL: http://blogg.expressen.se/alltiallo/
Postat av: Nina på Johangården

Hrm... rädda för en liten rådis. Det behöver ni inte vara! Fast det var lite taskigt av gubbarna att inte släppa de immiga ölglasen och rädda er.

2007-08-05 @ 20:46:21
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Stina

vi hade en jävla massa möss ute i hönshuset när jag var mindre... La ut ett mkt effektivt gift, lilla jag råkade öppna dörren till alla hönor... Ca 35 st... När vi kommer tillbaka några timmar senare - alla döda! Haha.. lite hemskt att skratta åt men så här i efterhand är det lite komiskt... Man ska nog hålla sig till gamla hedeliga musfällor ;)

2007-08-05 @ 21:46:17
URL: http://stinalee.blogg.se
Postat av: gagga

Men Inga har du ingen KATT?????

2007-08-05 @ 21:59:40
URL: http://gaggas.blogspot.com
Postat av: Inga M

Trolda: Välkommen!
Annawintour: Jag förstår lite bättre vad som gör att just Du vill blogga om mode och kändisar. Du vill helt enkelt skriva om sånt i någon tidning och hoppas på att "bli upptäckt". Svar på Dina frågor: Jag bor på Liane Gård, Sillerud, Årjäng. Det ligger i västra Värmland. Jag kan inte spå i kort.
Bloggblad: Testa gärna Du också o lämna rapport här!
Elisabeth: Kalvdans är supergott tycker jag, men ttyvärr kan jag inte äta.
Mathilda: Tack, detsamma till Dig!
Ninni: Ja, rädda är bara förnamnet! Vi har ännu inte fångat sorken. Om inte jordnötsmör funkar så tar vi Japp. Tack för tips!
Alltiallon: Där går gränsen för min del!! Kommer snokarna in så flyttar jag!
Nina: Vi hann inte med några intellektuella avvägningar över temat råttskräck innan vi stod upp i möblerna!
Stina: Ha ha.. det var ju en variant! Vi testar nog fällor först i alla fall.
Gagga: Nej inte nu längre. Vi har haft en Smurfen, men han avled i en ålder av 23 år om jag minns rätt. Sedan blev det ingen mer.

2007-08-05 @ 22:42:54
Postat av: Lillan


Vi har haft mÖss (och sorkar) i vårt gamla 'farm house' under alla de 23 år vi bott här. Numera är de dock relativt sällsynta, men när det var som värst brukade vi lägga just jordnÖtsmÖr i fällan. Nu menar jag inte en sån fälla som du visar på bilden Inga utan en som inte dÖdar musen, bara fångar den. Efteråt kÖr man rätt långt från huset och släpper ut musen, som fÖrhoppningsvis lever vidare på annat ställe. Jag tycker mÖss av alla de slag är väldigt gulliga. Skulle aldrig falla mig in att hoppa upp på en stol om det råkade finnas en mus i närheten.
Min yngste son hade tills fÖr ett år sedan ett par
tam-råttor. Till att bÖrja med var jag inte särskilt fÖrtjust men jag lärde mig snart att uppskatta dem. Mycket underhållande och intelligenta djur.

2007-08-06 @ 00:12:49
Postat av: Inga M

Lillan: Hmmm.... jag kan inte riktigt dela Din entusiasm över de små envisa fyrbentingarna. Jag hoppar nog opp, precis som på skämtbilderna och fort går det.
Vi har en bekant som gjorde ungefär så som Du beskriver. Fast så småningom började han fundera på om inte samma råttor kom tillbaka i alla fall så han gjorde ett speciellt målat märke med rödfärg på ryggen på dem för att kolla. Och gissa om grannen blev förvånad när han började få möss i fällorna med målade märken på ryggen!

2007-08-06 @ 09:26:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback