Hund vargdödad på tomten!

Hund vargdödad på tomten!
I söndags hittade en familj bosatt en mil från Sunne resterna av familjens vargdödade hund. Hunden sågs senast sovande på gräsmattan och var sedan plötsligt spårlöst borta. Den hittades till slut. Eller rättare sagt resterna; en del av ett bakben och halsbandet. Detta hände nära den plats där en Cavalier King Charles dödades av varg  i en trädgård för en tid sedan. Vargarna i den här flocken är typiskt exempel på djur som borde  tas bort med skyddsjakt eftersom de uppträder så närgånget. Det måste gå att ha tamdjur på tomten och i sin trädgård utan att detta händer, men med nuvarande lagstiftning är det omöjligt. Sverige är det enda land i världen som valt att bygga upp en stam av varg utan att ge landsbygdsbefolkningen rätt att försvara sina tamdjur och sin livsstil på ett rimligt sätt. Därav de stora motsättningarna i frågan. Det är inte vargarna det är fel på utan rovdjurspolitiken.

image1053

Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården säger

Men usch och fy vad hemskt! Vargar borde väl vara för skygga för att gå fram och ta djur på gårdar?

Postat av: A utan blogg

Men så är det inte alls sörru, vargar är av naturen skygga människor som aldrig närmar sig en stuga frivilligt, än mindre tar hundar för de "ingår ju inte i deras naturliga föda". Det är bara alla ignoranta bonnläppar som har fördomar mot vargen och inte vet bättre som skriker om "skyddsjakt". Det säger alla politiker så då är det ju så.
(Jag var djupt ironisk om det inte framgick.)

2007-08-29 @ 11:09:23
Postat av: A utan blogg som rodnar

Man ska inte skriva inlägg när man pratar i telefon. Vargar är inte människor. *S*

2007-08-29 @ 13:58:33
Postat av: Snurran

Så fruktansvärt !

2007-08-29 @ 15:31:11
Postat av: Inga M

Nina: Tyvärr är det en livligt omhuldad myt att vargar av naturen är skygga för människor. Det är de inte alls om de inte har anledning att vara det. Och det har de inte i ett land där de inte får jagas eller ens skrämmas eller spåras framlänges. Människor är inget hot och är alltså inte alls avskräckande. Vargar rör sig ofta helt nära människoboningar i vargrevir i Sverige, men sällan i andra länder. Det beror på lagstiftningen som gör det omöjligt att skydda sig själv och sina djur.
A: Ungefär som Du raljerar går tankegångarna hos en del av dem som inte är insatta i problemen och aldrig har fått någon annan version än den som våra extremt vargvänliga media förmedlar.
Snurran: Ja det är stor sorg att hitta en familjemedlem söndersliten på detta sätt. Här i det gamla Årjängsreviret togs 28 hundar av varg de första åren vi hade varg här och det var en bedrövelse utan ände.
Flera av våra goda vänner var drabbade.

2007-08-29 @ 18:36:51
Postat av: Lillan


Jag satte nästan frukosten i vrångstrupen när jag såg fotot i morse. Sedan kände jag mig lite illamående. Har aldrig sett bilder på sÖnderslitna hundar tidigare, undrar hur många som gjort det. Får erkänna att jag hitintills inte fÖrstått vargproblemet till fullo men ditt foto Inga säger mer än tusen ord.

2007-08-29 @ 19:41:32
Postat av: Inga M

Eftersom svenska media som jag sa är samfällt extremt vargvänliga och har tagit ställning i den här kontroversiella frågan så är det få utom de direkt drabbade som har en chans att förstå vad det rör sig om. Vi som bor i vargområden beskrivs gärna om en samling oupplysta, varghatare som förläst oss på gamla sagor av typ Rödluvan och vargen. Men det handlar inte om gamla fördomar. Det handlar om att den dåliga lagstiftningen enbart tar hänsyn till biologiska aspekter och inte alls till mänskliga. De människor som bor i vargrevir måste också få en möjlighet att leva normala liv utan att vara rädda för att släppa ut sin hund till rastning och barnen till sandlådan eller skolan.

2007-08-29 @ 19:48:41
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Trolda

Usch vad ledsamt...Förstår familjers frustration över de politiska besluten...
Trolda - godkväll

2007-08-29 @ 20:43:39
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Nike

Det var samma slags rörelse mog säljakten på 80-talet. Nere i södra Sverige förfasade man sig över att man i nordnorge dödade de små söta, mjukpälsade och storögda sälarna! Lätt att säga när man kanske aldrig sett en säl i verkligheten. I nordnorge däremot, drev hundratals sälar in mot land efter ett influensautbrott. De blev för många och självdog när säljakten minskade. Man visste inte var man skulle göra av kadavrena. Ännu mindre med de tusentals sälar som överlevde och alla skador de orsakade. Dessutom minskade torskbeståndet. Hela Norge gapskrattade när t.o.m. vår kung uttalade sig och krävde att Norge värnade om sina sälar.
Lätt att tycka och vara övertygad när man inte själv är drabbad.

2007-08-29 @ 20:53:38
URL: http://nikesrum.blogspot.com
Postat av: frktjatlund

Det här med balansen i naturen är en kinkig och svårbegriplig fråga. Men att det är sorgligt och jobbigt att förlora en kär hund på det viset är inte svårt att förstå.

2007-08-29 @ 23:18:01
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Inga M

Trolda: Tyvärr är det inte bara den här familjen som tvingas leva så här. Det är många människor i Sverige idag som bor i vargrevir.
Nike: Och media har en stor roll i att driva fram idiotiska beslut hos politikerna genom att hantera såna här frågor enögt. Jag minns kungens sälfadäs.
Tjatis: Det här med balansen i naturen är svårt och ännu svårare blir det om man i de politiska besluten låtsas som om det inte finns människor som bor i naturen. Man envisas med att betrakta naturfrågor frikopplade från mänskligt boende och mänskliga aktiviteter i det vi kallar natur. Så länge man låtsas som om den svenska naturen är ett enda vackert vykort framskapat till passivt betraktande utifrån och till gästande turisters fromma så blir besluten misslyckade. Vi som bor här ingår så att säga i det naturliga systemet. Naturen är vår boplats, vår rekreationsplats, ofta arbetsplats och
våra barns lekplats. Det går inte att bortse ifrån.

2007-08-30 @ 06:39:23
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Christina W

Jag väljer att lämna sakfrågan därhän eftersom jag inte alls är insatt i hela frågeställningen. Det blir väl lätt så att man inte engagerar sig i en fråga som man upplever att man inte berörs av. Där jag bor har det varit intressant när man någon gång hört talas om en varg som varit i närheten. Känns lite exotiskt.
Det som däremot berör är ju givetvis det faktum att någon förlorat sin älskade familjemedlem. Och varför skulle det vara värre att visa döda/skadade människor på bild än ett dött djur???

2007-08-30 @ 07:42:13
URL: http://godmat.webblogg.se
Postat av: Manon

Är inte insatt i sakfrågan heller. Klart en konflikt mellan männsika och varg! Jag bor inte i sådana områden heller så jag möter varg. Och tur är väl det, jag ryser när jag ser bilderna.
Det enda vi har är sniglar och rådjur!

2007-08-30 @ 12:48:58
URL: http://manon.blogg.se
Postat av: Inga M

Christina W: Det är inte logiskt att vi kan visa döda och lemlästade människor men inte det samma när det gäller djur. Man borde i så fall inte visa någotdera, vilket vore mest sympatiskt. Men vi håller på att få ett slags högre omtanke om djur än om människor. Kor måste få komma ut varje dag på grönbete under sommaren. Och det är helt rätt självklart (och funkar överallt utom i vargrevir!) Men vem garanterar att en gammal skröplig människa kommer ut varje dag med hjälp av sin hemtjänst? Skulle inte tro att det är möjligt.
Manon: Jag har hellre sniglar och rådjur i närheten. Det finns klart en konflikt i den här frågan. Och återigen det är inte vargens fel. Den uppför sig bara enligt sin biologiska programmering, men rovdjurpolitiken lämna mycket i övrigt att önska och har orsakat de stora problemen. I alla andra länder ha människor rätt att genast och direkt skjuta vargar som finns på tomten eller närmar sig tamdjur.

2007-08-30 @ 23:02:32
Postat av: Nina på Johangården säger

Kan inte låta bli att titta på tassen som ligger kvar i gräset. Tänker på min vita Bortbyting, fast hans tass är hårigare... isch. Stygga vargar!

2007-08-31 @ 08:14:40
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Inga M

Nina: Ja, jag skulle bli otröstligt lessen om det drabbade någon av våra hundar!

2007-09-01 @ 05:26:51
Postat av: Inge Kristiansen

Well. Med tanke på vad vi själva gör för naturen, och hur vi själva lemlästar djur för att äta.

Så, givetvis är det helt rättfärdigat att döda alla dess hemska vargar! För det var ju vi som var först i naturen!

2008-04-05 @ 01:45:40
Postat av: Inga M

Jag har inte någonstans påstått att alla vargar ska dödas. Jag har inte påstått att människan alltid agerar rätt gentemot djur och natur. Jag har inte påstått att vi var först i naturen.

Jag har inte ens sagt att det är vargens fel, tvärtom. Vargen gör som den är programerad att göra. Jag efterlyser en rovdjurspolitik som gör det möjligt för människor att leva med rovdjur och inget annat. Är Du inte läskunnig eller är Du bara dum i huvudet?

2008-04-05 @ 06:34:14
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback