BOFAB i Grums

BOFAB i Grums
Jag vet inte om jägare och fiskare är ovanligt gladlynta personer, men det är rätt så stojigt att gå runt på Bofabs jatk- och fiskemässa i Grums. Det är inte bara prylar och pengar som byter ägare utan också goda historier och senaste dråpliga skvallret.  Här kollar vi på jaktdressar, gummistövlar och kikare. Mässan ordnas av Bofabaffären och Grums Jaktskytteklubb om jag förstått saken rätt. Man har c:a 3000 besökare. Det var lagom mycket att se för några timmars besök inklusive fika. Vi träffade förstås många bekanta under dagen, inklusive kollega från min skola! Vi hade med oss A och U i Hol. A. kastade sig förstås över fiskegrejerna och inhandlade ett antal drag. Han fick också en del tips på gösfisket i Byälven / Glafsfjorden / Harefjorden.  Jag köpte mig ett par jaktbyxor Seetex till. Jag har ett par förut, men de är så små så jag kan inte ha något rejält under när det är kallt. 

image990
Jag o U köpte såna här rökpåsar. Vi har aldrig prövat förut men det verkar spännande. Enligt beskrivningen så ska man lägga kött eller fisk i en sån här påse och sedan lägga den på grillglöden en stund. I påsen finns träflisor som ger smak. Al tror jag det var. Det ska vara väldigt gott. Bofab-Henry hade sålt såna första gången i Gräsmark på mässan där och nu kommer kunder tillbaka och vill ha mer. Vi ska pröva så återkommer jag och berättar om resultatet! Kanske redan i morgon kväll.

image991
Sötast på mässan var den här lilla tolvmånaders krabaten. En festlig blandning av olika hundraser. Jag minns att det var med tax, basset och beagle, men kanske mer ändå som jag glömt. Han kan höra hemma i Säffle eftersom hans husse kom i sällskap med A. H. därifrån.

image992
Nosa på kameran måste man ju förstås.

Vi startade ju den här turen till Grums med att åka till Åmål och inhandla mina jeans på Klädcenter och förstås äta lunch på stadshotellet. Efter vi var färdiga i Grums så åkte vi hem och grillade korv på altanen med A och U. Till sist for vi ut till Harnäs och träffade D. och G. som kom från Frankfurt idag på eftermiddagen. Det blev sent innan vi kom hem och i säng. Det fanns mycket att berätta sedan sist de var här i maj-juni.

Kommentarer
Postat av: kicki

Gubben var på mässan, väldigt stor och mycket bra sa han.
Hoppas att det var rätt sort som satt i fällan, annars är det bara att ladda om, ta den stora fällan..
kramen kicki

Postat av: Blackout

Vilken ljuvlig valp! Snart är det Jakt-och Viltmässa i Bosjökloster och dit ska jag och handla billiga Pinewood-byxor.

2007-08-10 @ 16:35:26
URL: http://blackout.blogg.se
Postat av: Rutan

Uj, vilka farliga smil gubbarna har!

2007-08-10 @ 18:46:02
URL: http://rutan.blogg.se
Postat av: Inga M

Kicki: Då kanske jag såg Din man! Fast jag vet ju inte vem han är. Ja, vi avvaktar ett tag och ser om den lille gynnaren dyker upp igen!
Blackout: Pinewood är inte fel. Har haft såna också. Bra pris.
Rutan: Ja, ser de inte grymma ut! Tur att det inte är ljudblogg så det hörs vilka historier de berättar!

2007-08-11 @ 10:10:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback