Åsebyfors vvo 50årsjubileum!

Åsebyfors vvo 50årsjubileum!
Vi var på Åsebyfors v v o 50årsjubileum på travmuseet i Årjäng. Det var väldigt roligt. För den som inte jagar så kan jag tala om att v v o betyder viltvårdsområde och Åsebyfors ligger mellan oss och Årjäng efter E18.  Man hade gjort i ordning ett pampigt firande som startade med visning av jättegamla bilder från älgjakten för länge sedan. Man berättade om gamla profiler som de flesta kom ihåg. Sedan kom ihopklippta filmsekvenser, också¨mest från älgjakt. Den sista delen var mer humoristisk film med klipp från jaktlaget.  Efter filmen åt vi alla en helt suverän buffé med allt som tänkas kan.

image1014
I samband med maten var det utdelning av diplom till speciellt förtjänta. T här som vid något tillfälle gjort djupdykningar i någon bäck fick en mätkäpp att använda nästa gång. Någon  fick karta över ett bestämt område och en kompass eftersom han drivit samma sträcka tre gånger vid en älgjakt. A. fick diplom för tysthet på pass och  en väckarklocka (han hittades sovande).

image1015
Ordföranden fick diplom för trohet på pass. Han vill bara ha det här älgpasset och fick för säkerhets skull redan det lottnumret för att vara garanterad.

Kvällen bjöd på ett fint tidsdokument när det gäller inte bara byns jakt utan jakt överhuvudtaget i Sverige. Vi hade kul.

Precis när vi brutit upp och var på väg hem så ringde fiskegästerna som var på väg till Brogärdet och det var dags igen för gubben att installera, skriva ut fiskekort, instruera, tjat om flytväst osv.

Imorgon ska jag gå med gubben på konfirmationsträff i kyrkan.

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Funderade ett tag på om det här var modebloggen, men sen tittade jag lite längre ner!

Postat av: Inga M

Annaa: Ha ha, nej detta var inte modebloggen! Fast alla var så uppklädda (inga jaktkläder) så man kände knappt igen varandra!

2007-08-19 @ 08:11:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback