Överlevde tandläkarbesöket gjorde jag!

Jag överlevde dagens besök hos tandläkaren. Ligger här nu behandlad både här och där  i munnen, välbedövad och därmed mindre talför än vanligt, så jag avstår undervisningen till vikarie idag. Men tack o lov så behöver inte fingarna bedövas vid tandläkarbesök så det går bra att blogga och att läsa DN-artiklar också för den delen. Och för en gångs skull så finns tiden till det.

Jag har tandläkarskräck. så varje besök är en övertalning.  Minns med fasa barndomens grymme Baumbach, vår tyske tandläkare på barndomens folktandvård. Han var troligen en av de där tandläkarna som Hitler snabbutbildade för tjänstgöring i armén. De hade svårt att få vanliga tandläkarjobb i Tyskland pga deras begränsade kompetens men i Sverige var det skriande brist på tandläkare på 50-talet.


Kommentarer
Postat av: bonny

hej - ville bara tipsa att den där bloggen som hade så otydlig bakgrund så man inte kunde läsa texten - kommentaren på Rothsteins artikel - nu är ändrad så att det går umtärkt att läsa!

Postat av: MammaLena

VARFÖR var alla våra tandläkare tyska? På 50-talet. Skrämde livet ur oss stackars små barn som kom med våra mjölktandsrester och tandläkaren gormade på ett för oss främmande språk.....
Inte underligt att vår generation är rädda för tandläkaren.....
/L

2006-09-22 @ 18:48:32
URL: http://momma.blogg.se
Postat av: Inga M

Bonny: Tack för tipset. Jag har varit inne o läst o kommenterat.

Lena: Våra tyska vänner förklarar det så att man fick en uppsjö av andra klassens tandläkare i Tyskland, de som Hitler snabbutbildade för armén. De fick sen inga jobb i Tyskland utan fick flytta utomlands. En hel del kom till Sverige. Vår var förfärlig o blev också anmäld för felaktiga behandlingar. Dessutom tafsade han hela tiden på den yppiga tandsköterskan och förväntade sig att hon skulle bli smickrad av hans uppmärksamhet. Usch vilken tölp!

2006-09-22 @ 23:43:17
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback