Helg-referat!

38735-297

Sorry Lotta o Bengt, Ni åkte hem för tidigt!

Idag var vi ute en sväng i skogen, 1 timme vi två, och plockade 4 kg kantareller.  Sen räckte det för oss för idag. Vi ska inte berätta om allt som vi såg men inte tog, för vi var lite trötta på svampplockning nu! Ni är välkomna tillbaka!

Helgen har varit jättetrevlig.

Stockholmssonen med flickvän kom med tåg till Karlstad. De blev hämtade där av flickvännens föräldrar från Älmhult; Bengt o Lotta. Vi har försökt få till en träff länge i Stockholm men misslyckats. Nu skulle det bli av i alla fall.

På fredag kväll stekte vi kolbullar och tyska korvar vid tjärnet till framemot halv tolv på kvällen. På slutet måste man elda i eldkorgarna och i den stora grillen för att se något och få värme. Det var fint och vi bjöd in de tyska gästerna i huset att delta i vår fest på slutet.

Lördag var det gemensam frukost här och sedan for man på valmöte i Töcksfors o tittade på köpcentret där. Lunch där och kaffe hemma här. Sedan ut i skogen för att leta lite svamp. Det gick bra.

Mellan varven var det drop-in-besök av goda vänner från Göteborg L och S. De bodde förr på Litorpet på somrarna. De gjorde en svampplockarvisit nu eftersom de ska vandra i alperna med goda vänner sedan. 

 Sen kom tyske gode vännen från Harhalsen D och hans fru G. De kommer att stanna här i SVerige nu till efter älgjakten. De hade med sig kul bilder från förra besöket, de senaste Marunde, gott bröd från färjan och en del annat smått o gott.

Efter svamprensning blev det lite salongsgevärsskytte. Både Bengt o dottern J har skjutit en hel del sånt. Dottern vann den improviserade tävlingen.

På kvällen blev det lite mat här hemma. Receptet lägger jag ut i nästa inlägg.

Efter maten såg vi på filmen från sonens 30-årskalas. Den var gjord av Sophie som var med och som jobbar på ett filmbolag. En proffsig produkt med andra ord!! Vi tackar för den!
Det var en trevlig kväll, men så småningom spred sig en viss trötthet. 5-6 km skogspromenad sätter sina spår och gästerna drog sig tillbaka.

Idag söndag  hade vi en sen frukost och avskedstagande av alla.  Drop - in - besök av  jaktvänner Anders o Christer blev det samt senare Martin  i Haget.

Efter det följde förstås lite diskundanplockning och duktvättar och middagssovning. Sen gick vi till skogen igen med Jazz och plockade lite svamp. Gav hälften, ett par kilo, till modren eftersom hon inte orkar plocka själv.  Men hon tycker det är roligt att rensa och ta vara på.

Därefter lite förberedelser för morgondagen. Gubben ska på presskonferens om rovdjur och blyförbud på Norma i Åmotsfors. Jag fick stryka en skjorta. Därtill kan väl läggas ett femtontal telefonsamtal under dagen. Det är mycket jakt och så just nu och mycket inför valet.


Kommentarer
Postat av: Rutan

Jag blir alldeles yr av avundsjuka... jag som plockar kantareller i Hemköps grönsaksdisk och låtsas att de är "riktiga". Men efter många skogspromenader utan att hitta något har jag gett upp.

Postat av: Inga M

Välkommen till västra Värmland på svampplockartur!

2006-09-07 @ 21:35:12
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback