Nu drar den igång-älgjakten!

Nu är det dags!! Årets stora händelse här: älgjakten. Det känns alltid som att den startar helgen före, fast det inte är förrän på måndag. Roland hämtade en fin jämthundstik igår. Han lånar henne av Kurt i Slemtegen. Hon kommer att vara hos oss hela veckan och vara med på jakten här på Harnäs viltvårdsområde.

Imorgon kommer de tyska jaktgästerna. Det är vår gode vän Wolfram K och tre jaktkamrater till honom.  Imorgon kväll går vi tillsammans allihop på Tjolitta. Silleruds hantverksförening "Idé o Hanteverk" firar jubileum och har fest. Sen på söndag ska jag ordna lite mat här åt alla. Då blir det den årliga genomgången av jaktregler o naturligtvis en mängd berättelser om gamla jaktäventyr.

Skolorna har lov här i Årjäng som sagt och jag ska mest vara hemma och förbereda för utvecklingssamtalen som ska ske i slutet av oktober. Jag ska också pröva om jag kan få igång lite praktisk matte. Och så ska jag hämta upp mitt liv;, alltså betala räkningar, gå till frissan, gå på zonterapi, gå i skogen (det är inte farligt, jag lovar, dom skjuter inte folk!)

Kommentarer
Postat av: Josephine i Haag

När de hade rådjursjakt i Ardennerna stängde de av området är man sköt och ingen (utom jägare och drivare) fick hålla till i det skogsområdet.

Postat av: Inga M

Det låter vettigt att man stänger av jaktområden för jakt i Ardennerna. Jag har inte varit med där, men jag har varit med på jakt i Tyskland o det är en helt annan jakt än den svenska älgjakten. I Tyskland jagar man av ett förhållandevis litet skogsområde i varje omgång. Man ställer ut skyttar för våra förhållanden väldigt tätt ofta runt ett litet skogsområde och går in både med drivare och stötande hundar i såten.
Det blir alltså ganska tajt jämfört med svensk älgjakt.

I den svenska älgjakten med drivare så är det glest mellan skyttarna och drivarna och långa drev. Så det kan rymmas en hel del både folk o fä i själva jaktområdet, vilka inte alls är berörda av jakten och det är inte farligt.

2006-10-06 @ 19:43:39
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Josephine i Haag

Det var spännande... vi hörde jakthorn!

2006-10-06 @ 23:41:32
URL: http://giraffen197.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback