Älgköttdelning!

Ja sen kördes alltså de skjutna älgarna till jaktlagets slakthus. Där hjälps man åt att flå (obligatoriskt för den som fått skjuta) och hänga upp älgarna. Sedan styckas de isär  sista dagen  och varje deltagare får en köttlott, lika för alla oavsett om man skjutit eller inte, oavsett om man gått på drev eller varit skytt.

Men det ser inte ut som köttet i affären kan jag säga!! Det är mycket ben och halsar och blodiga slaksidor och seniga läggar med. Det är ganska slemmigt och vattnigt i baljan eftersom den stått en natt med sitt innehåll. Köttet är inte sköljt så det finns en hel del hår och barr och lite mossa här o där. Man får inte vara flåmaga när man skär rent, för det får man göra och det luktar rätt starkt.  Det är mycket som ska bort innan köttet kan läggas i boxen.

Men i går kväll lördag festade vi på älgfilén färsk. Vi stekte den och hade kantarellstuvning till och en gräddsky ur pannan. Filén stekte vi enkelt i skivor. Och detta är det bästa vi vet. Speciellt roligt var det eftersom vi delade festen med R och Å-B i Snarkil. Vi har inte lyckats ses på länge, fast vi gjort tappra försök, men nu klaffade allt.

Till efterrrätt blev det den obligatoriska vaniljglass o hjortronsylt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback