Söta nyfödda lamm . bild!

38735-164

Vi var alltså på guidad tur på Öströö fårfarm utanför Varberg. Dit måste ju bara alla banfamiljer i närheten åka nu när det är lammningstider. Jag tror man har 700 djur eller så: får, lamm, highland cattle nötkreatur. Ett barnens paradis nu i alla fall. Det föddes lamm medan vi gick runt o tittade. Här är J, Ns flickvän och brordotter till Christian som driver farmen tillsammans med sin fru Jeanette.

Vi var ju i Varberg för ett föreningsåtagande men åkte ner en dag tidigare för att hälsa på goda vänner H o R och deras barn J och N. N jobbar alltså här på fårfarmen och ser detta jobbet som ett privilegium. Han stortrivs med arbetsuppgifterna.

Slumpen höll på att ställa till det. Vi skulle komma ner o överraska H o R. N skulle se till att de var hemma men skulle inte säga mer. Det bar sig inte bättre än att de just den helgen bestämt sig för att åka till Värmland, till Rolands dubbelkusin som det umgås mycket med. I så fall skulle de inte alls vara hemma när vi kom. Snopet! Vi ville ju se deras överraskade min.

Men nu väntade de en dag med att åka, så vi fick fredagkvällen tillsammans med grillning o trevligt småprat och guidningen på Öströö fårfarm.. Även barnen med respektive var med. Roligt att de ville umgås med oss. Här på gården har man alltid tillämpat generationsboende. Hs mamma bodde i huset bredvid, där bor nu sonen N med flickvän. Längre ner bodde Hs bror och där ska nu dottern bygga hus. Vi fördjupade oss i ritningarna. Såg fint ut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback