Sonens dataspel orsakar storpolitisk kontrovers!!

Vi fick ett fnissigt mail från sonen i LA med ett antal länkar till CNN, BBC och några andra stora TV-bolag!

Det dataspel han sitter och ritar på har plötsligt hamnat i i centrum för världspolitiken trots att det inte är färdigt förrän nästa år.

Han är alltså med och gör dataspelet Mercenaries 2. Det handlar om att USA invaderar Venezuela. Att detta är spelets tema har nu Venezuelas president fått reda på och anklagar USAs regering för att ha ett finger med i spelet (!) och att det skulle vara ett led i psykologisk krigföring från USAs sida.

Läget mellan länderna är spänt och USA är kritiskt till Venezuelas styre. Så scenariot som beskrivs i spelet är, om än inte troligt, så åtminstone aktuellt i debatten.

USAs regering har dementerat planerna på invasion och pekat på att Pandemic Studios är ett litet privat dataspelsföretag i LA utan kopplingar till den och att det kommande spelet endast har underhållningsvärde.

Så alltsammans hamnade plötsligt i nyhetscentrum och referades av de stora TV bolagen med uttalanden både från USAs regering och Pandemic.  

Bush påstår att kopplingar saknas mellan honom o Pandemic?!  Vänta bara tills pressen får reda på att han och Pandemics lead-artist härstammar från samma lilla by i Värmland!!

Det är väl koppling som heter duga även om den ligger 400 år tillbaka i tiden!!!

Pandemic och Mercenaries fick i alla fall massor av gratisreklam och är nöjda med läget enligt sonen.

Vår amerikanska gäst och släkting  K. (vars mormor kom från just den gård som vi tror Bush`s anfäder härstammar  ifrån!!)  kommer att få sig ett gott skratt o tycka att världen är märkligt liten.  Slumpen är ibland alldeles osannolik!
Kommentarer
Postat av: En liten tant

Vilken historia! Den borde någon kommunal marknadsförare kunna dra växlar på.

Postat av: Inga

Ja, egentligen! Men kommuner är väl inte så bra på marknadsföring.

2006-05-28 @ 09:08:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback