Sabbad lunch

Skulle äta en god lätt lunch på uteservering. Först beställde jag en förrätt enbart. Tänkte att det nog räcker. Min aptit är sällan gigantisk. Det jag fick in liknade inte på långa vägar det jag kallar risotto. Detta var indränkt i någon smet så det såg ut som gröt.  Min risotto är torr. Precis som jag misstänkte innehöll den här gröten mjölkprodukter, så servitrisen tog snällt ut den när hon förstod mitt dilemma. Jag frågade inte ens, kunde inte tänka mig att risotto innehöll mjölkprodukter (som jag inte tål).

Jag fick menyn igen och bestämde mig för "Red snapper". Alltså en fisk som enligt uppgift skulle vara fast, vit och saftig. Det var den inte, den var gråbrun, hård och torr. Till yttermera visso var den söndersaltad och sönderpepprad.  Och ackompanjerad av jättesalt stekt potatis och halvråa bönor.

Sammantaget föda som föga  höjde sig över skolmaten (35 kr / portion), men jag debiterades 209 kr. Ok , då, det var ett glas av husets vita till. Men annars känner jag mig blåst. Och hungrig eftersom jag inte orkade få i mig mer än några småbitar. Servitrisen var i alla fall trevlig och artig, om man nu ska försöka hitta något positivt

Jag får se fram mot kvällens festmiddag på fästningen. Då ska jag väl bli mätt. 

Förresten, välkommen tillbaka kära graf. Den verkar vara i funktion igen.

Det blev inte mer inköpt trots en shoppingtur till. Jag ger upp. Däremot blev det fika på uteservering i sommarväder, njutbart!! 


Nu ska jag vila en stund inför kvällens övningar.

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Jag har lärt mig av Max Power här på bloggen att en äkta risotto ska innehålla mängder av parmesan, vi inledde vår bloggkontakt med att han kritiserade min risotto för att jag hade vispgrädde i den i stället för parmesan.
Vi får väl kontakta honom för att fråga vad han anser att en risotto utan mjölkprodukter kallas på köksspråk!

Men fisken skulle du skickat ut! Det finns inget försvar för översaltad mat. Skickade ut en svindyr översaltad tonfisk på Sturehof för några år sedan, kocken hävdade att den skulle ha en "tydlig touch av hav" men servitören stod på vår sida så vi fick ny mat och dessutom gratis dessert...

Postat av: Inga

Jag vågar inte käfta om fisk. Kan för lite om det. Dessutom tyckte jag att jag redan hade krånglat så det var pinsamt.

Men felaktigt kött tar jag inte emot. Och det händer ofta, åtminstone i Stockholm att vi får kött som egentligen är ryggbiff eller något annat fast det står filé på menyn. Jag förstår inte att det händer så ofta. Det måste vara sällan någon klagar annars skulle de ju inte hålla på så här. Kunskapen om hur olika styckningsdetaljer av kött ska vara är väl minimal hos det uppväxande släktet, dvs de som livligast frekventerar krogarna.

2006-05-08 @ 06:12:25
Postat av: Max Power

Så.. Då har man fått tips om att jag skulle delta i denna diskussionen, Hehe..

En Risotto skall visst innehålla mjölkprodukter, uteslutande.. Alltså inte mjölk eller grädde, utan just parmesanost, och ost är ju en mjölkprodukt, hur du än vrider och vänder på det.. En Risotto ska vara allt förutom "torr".. Ledsen men så är det, en torr risotto är väl som att kyssa sin syster, smakar ingenting.. Risotto ser ju faktiskt ut som gröt, det är ju gjort på ris och har massa kladd i sig.. Ganska naturligt..

2006-05-08 @ 13:28:43
URL: http://maxpower.blogg.se
Postat av: Inga

Isch, va otäckt det låter med grötig risotto! Den ska säkert vara så enligt någon officiell lagstiftning på området, men likafullt vedervärdigt enligt min uppfattning.

Jag står för min egen risottouppfinning i så fall. Jag fräser först mycket hackad gul lök i stekgrytan, sedan bryner jag älgfärsen, mosar den hela tiden så det inte blir för stora klumpar. Och den måste vara väl brynt, inget fusk. Sedan i med kokt ris av någon sort, fast inte för mycket, inte så kittsligt vilken sort. Det får gärna bli lite brynt här o där, men bara lätt. Därefter mycket frysta ärter ner i det hela. De ska inte brynas utan bara liksom tina med i det hela. Det får absolut inte saltas särskilt mycket. Löken är lite besk, äterna lite söta och färsen lite salt och pepprig. Det är en god kombination så.
Torrt, till en del knaprigt och jättegott!!

2006-05-08 @ 23:25:23
Postat av: Max Power

Jag är ledsen och säga det men det du gör är inte risotto, och du kan inte kalla det för risotto alltså.. Det är säkert gott men det är ingen risotto.. hehe.. Och till risotto har man ett speciellt risotto-ris som gör att det blir just risotto.. Hmm..

2006-05-08 @ 23:58:36
URL: http://maxpower.blogg.se
Postat av: Inga

Jodå, jag kommer att fortsätta kalla den risotto även om jag nu vet att den enligt matlagningslagen inte är en risotto, för den är den enda risotto som kommer på bordet här! Men jag ska inte gå på några fler nitar på krogen.
Tack för hjälpen!

2006-05-09 @ 00:25:59
Postat av: Max Power

Jag får väl ge mig då.. ;)

2006-05-09 @ 23:01:54
URL: http://maxpower.blogg.se
Postat av: Tania

Risotto innehåller massa smör, parmesan och en skvätt vin.Den ska vara rinnig . Och som Max mycket riktigt säger gjord på ett speciellt ris.Det du gör kallas risibisi ( det lärde jag mig när jag jobbade pÅ krogen ) gott det med!

2006-05-12 @ 07:28:54
URL: http://FruHattUnderJorden.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback