Kvällens gäster vid grillen

38735-165
Ville bara presentera kvällens gäster vid grillen. Det är Berndt till vänster. Han är läkare med egen praktik i Hamburg. Han äger också ett fitnesscenter där. Till höger är det Hans. De har båda besökt oss i olika omgångar och i olika vänkonstellationer de senaste åren.

Hans kommer från enkla förhållanden men byggde upp en fitnesscenterkedja i Tyskland under de gyllene nybörjaråren på 70-80 talen i Tyskland. Han sålde så småningom alla och fick skriva på kontrakt att inte starta något liknande under några år framåt. Han tog ledigt ett par år från allt,  köpte en stor och mycket välutrustad husbil, specialbyggd för hans behov och for på semester i Europa ett tag. Sedan skickade han husbilen och sin HD hoj till USA och reste runt där och i Kanada något år för att se sig om o för att fiska. Vi hörde ifrån honom ibland. Det var många äventyr.

Nu är hans karenstid över och han håller på att starta upp igen, men nu med en ny affärsidé, fitnesscentra endast för damer. Han har räknat ut att damer hellre vill strosa omkring lite avslappnat utan att riskera att behöva göra sig vackra för män.. Sen kan han också tänka sig andra nischer i branschen; för äldre män exempelvis som inte vill jämföra sig med yngre vältrimmade dito.

Det är alltid roligt att träffa Hans. Han har så mycket att berätta från ett långt liv med många resor över hela världen: hur han blev rånad i LA, tagen av polisen i Wyoming, nästan ihjälfrusen i snöstorm i Kanada osv. Han har berättartalang och massor av humor. En sån här kväll går fort.

Imorgon åker de till sjön Foxen för att fiska och sedan direkt tillbaka till Tyskland. För Hans del innebär det München.


Kommentarer
Postat av: Lena

Vilken härlig bild du delger av en människa som verkar njuta av livet till fullo...
Tack för dina rader inne i min blogg. Skulle vara så intressant att få ta del av dina erfarenheter kring Dynamisk pedagogik och Dan.

Postat av: Inga

Tyvärr har jag varken erfarenheter eller minnen kvar av Dan L. och dynamisk pedagogik. Jag var nog mest skräckslagen över att man måste arbeta med dramatiseringar på hans kurser. Jag vågade inte det, är en blyg typ så. Jag bara läste om det. Men jag tror att han har en point i att vi måste se till helheten och hur de själsliga skrymslena påverkar inlärningen. Sen lyfter han fram kroppsspråket på ett sätt som jag saknar i lärarutbildningen. Det är o förblir vårt viktigaste undervisningsredskap. Men om det får vi så lite i våra lärarutbildningar.

2006-05-14 @ 21:59:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback