Slut på rådjuren= slut på rovdjursmaten=ut o mata nu rovdjursvänner!!

Nu tar det hårt på rådjur och älg i den hårda vintern. Människor som bor på landet har försökt med stödfoder, plogat fram mat och dragit ut ensilage, men det verkar som om nu rovdjuren ändå tar det sista av klövdjuren i en del områden.

Det betyder att rovdjuren inte heller har mat. Nu väntar vi bara på att alla de rovdjursentusiaster vi har  i våra storstadsområden ska rädda sina fyrbenta vänner från att svälta ihjäl och komma ut och hjälpa till.  För det lär ju enligt alla undersökningar som gjorts vara så att kärleken till de stora rovdjuren växer med avståndet till dem.

Det går bra att leja transporter för exempelvis självdöda tamdjur och dra dem ut i skogen. Att bedriva viltvård i praktiken kostar både tid och pengar och någon måste ju göra det för att lindra djurens nöd.

Kommentarer
Postat av: Roomservice

Oj jäklars, här kommer jag väl få smisk. Nu när jag läser lite mer i din blogg så ser jag att jag nog hamnar i en skottlinje.

Postat av: Inga

Bakgrunden till detta inlägg är att naturen i Sverige idag ofta av stadsboende s.k. naturvänner beskrivs som ett slags vackert människobefriat reservat. En plats som det passar att besöka och betrakta över helger och en vecka på sommaren eller så. En plats där man vill lägga en död hand över all aktivitet och alla förändringar så att inget ska ändra sig. Ett resrvat som sköter sig själv utan mänskliga ingripanden.

Den svenska naturen är inte människorbefriad, den sköter inte sig själv och den måste kunna förändras och brukas. Någon äger skogen, några har jakträtt där, några bor där, några har skogen som arbetsplats, några sköter om o hjälper de vilda djur som finns där att överleva till vardags. De som bor i skogen har ofta skogen inte bara som boplats utan också som arbetsplats, rekreationsplats, lekplats för sina barn osv.

2006-03-19 @ 08:59:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback