MORMORS-MOBIL!

Nokia, Ericsson och alla dom andra mobiltelefontillverkarna har inte fattat nåt!
Dom tror att man måste hålla på och utveckla krångligare och krångligare mobiler, med mer och mer teknik, fler och fler funktioner att lära sig hantera (eller inte klara av att hantera!). Annonserna kryllar av "blåtänder" (vad nu det är??)  och  megapixlar.

Den typen av mobiler är till för ungarna som vill ha något att stoltsera med på skolgården och unga män som har en fräsig mobil som statussymbol  (en del är kvar på skolgården hela livet liksom.....).

Jag kan slå vad om att de flesta mobilägare / mobilanvändare kan hantera högst en tiondel av alla funktioner som de betalat dyra pengar för. Vi ringer,  vi skickar sms / mms, tar kort och har den ev. som väckarklocka, men det andra....???

Jag vill ha en mormorsmobil till min gamla mamma, en mobil befriad från allt förvirrande lull-lull. Så här ska den vara:

- Det ska gå att ringa vanliga telefonsamtal på den
- Stora tydliga  gummiknappar att trycka på ,med lite motstånd i trycket
- En långsmal display med stora tydliga siffror som visar bara siffror på slaget nummer o nummer på den som ringer upp, inget annat. Inga alternativa inställningar, ingen reklam, ingen kamera, inget.......
- Den ska alltid vara inställd på vibrationssignal eftersom det blir si och så med hörseln på gamla dar.
- Det ska finnas en särskild  stor knapp att ställa in ringsignalens styrka med
- Det ska bara finnas en ringsignal, den traditionella
- Det ska finnas en larmfunktion. Om hon blir liggande så ska det vara enkelt att bara trycka på en stor röd knapp på baksidan av telefonen och då larmar det till några nummer som affären kan förprogrammera in vid köpet.
- Den ska vara klädd med gummilister så den inte halkar ur fumliga stela händer
- Den ska kunna laddas genom att ställas i en hållare, inga feppelsmå sladdar.

För ett par år sen gjorde jag det till tradition att ofta fråga efter "mormors-mobil" i teknikaffärer, men nu har jag gett upp. Försäljarna tittar bara på mig som om jag kom från en annan planet, vi talar inte samma språk. De börjar svamla om att de har en mobil som minsann är så enkel såååå.....
Men även den allra enklast mobiltelefon idag är alldeles för komplicerad och fysiskt ohanterlig för min gamla mamma som närmar sig 90. Och hon om någon skulle behöva en mobil, en telefon som hon kunde ha med sig överallt.

Den förste mobiltillverkare som tar fram en mormorsmobil kommer att göra succé. Tänk så många gamla det finns som verkligen behöver det här!!  Och hur många vi är på väg att bli. Här finns redan ett behov fixt och färdigt. Man behöver inte skapa det med dyra annonskampanjer ens!!

Och vi är massor av barn och barnbarn som letar febrilt till jul och födelsedagar efter någon vettig present till våra gamla mammor / mormödrar.  När vi slår oss ihop så brukar det kunna bli en slant att handla för och detta köputrymme har inte heller upptäckts ens av de girigaste handelsmän.

1890 var det visst nån som trodde att allt  som kunde uppfinnas var uppfunnet, men han hade alltså fel. Mormorsmobilen återstår.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback