MÄRKEN EFTER DÖDANDE LODJURSTÄNDER I STRUPEN!

38735-119

I strupen på de döda rådjuren syns märken efter de dödande lodjurständerna, ingen annanstan. De 6 rådjuren dödades i kanten av  Årjängs  Golfbana, med ett antal bostadhus alldeles i närheten.

Nu tar den hårda vintern död på rådjuren i trakten och rovdjuren tar tydligen  resten av dem. Det lämnar inte särskilt mycket mat kvar åt lodjuren nu fram på vårkanten när de börjar få sina ungar. Vi har länge sagt att det är för mycket lodjur i Värmland. Klövviltstammarna kan inte föda dem i såna mängder. Det blir obalans och svält för lodjuren och de förtjänar lika lite som andra djurarter att lida. Men vi får endast avliva en liten del av dem vi skulle behöva ta bort för att få balans mellan rovdjur och bytesdjur och nu står vi där.  Det kommer att bli en massa föryngringar i lodjursfamiljerna nu under våren och mat.en räcker inte!!  När staten ska sköta viltförvaltningen så blir det inte bra. 

Om jag hade små barn så skulle jag inte vara så glad i att släppa ut dem i trädgården här iSnarkil  under de här omständigheterna. Ett väldigt hungrigt lodjur, som dessutom ska föda upp några ungar, är inte att leka med för en liten människa (mindre än ett rådjur!). Vet lodjur att barn inte får attackeras?? Har de fått någon utbildning i etik??  Kan man som förälder lita på det? 

Det är nu vi kommer in på frågorna om livskvalitet för de människor som är drabbade! Är det livskvalitet att inte våga släppa ut sina barn i trädgården för att leka??


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback