Lodjursjakt och vargpoltik

Lodjursjakten började den 1amars och avslutades den 1a mars. Det var avlysningsjakt där fem djur fick fällas och det var över på några timmar. Det finns mycket lodjur i Värmland. De har på många håll käkat slut på rådjuren, som är deras huvudföda. Det börjar bli ont om mat o de dras mer och mer till att äta tamkatter och annat. Jägareförbundet i Värmland kommer att ansöka om att få ta bort fler.

Sen är det detta med rovdjurspolitken. Genom att Stig Engdahl får krypa in i fängelse för att han försvarade sina får mot vargangrepp så har det blivit mycket publicitet som varit negativ för den förda rovdjurspolitiken  i allmänhet och varg i synnerhet. Politikerna vill då möta detta på något sätt för att blidka opinionen så  man passade på att samtidigt besluta om skyddjakt på två vargar som dödat en massa tamdjur i Ockelbotrakten. Ett beslut med symbolvärde, men knappast något annat.

Men media i Sverige är också väldigt vargvänliga. Vi har väntat på vilka braskande rubriker som skulle komma om hur synd det är om varg i Sverige nu när man tvingats skriva vargnegativt i samband med  Stig Engdahl-domen.  Nu kom det i den extremt vargvänliga tidningen Nya Värmlandstidningen.
 
En i sammanhanget känd miljöpolis får i en stort uppslagen artikel måla upp en bild av hur varg jagas illegalt så fort tillfälle ges, av något som liknar Hells Angels gäng!  De sägs ha  ambitionen att döda alla vargar i SVerige. De ska vara internationellt organiserade och använda sig av terrormetoder i form av filmning, anonyma telefonsamtal, mejl och hot mot polis och vargvänner.

Herregud, vart får han allt ifrån? Har han sett för mycket på dåliga filmer eller vad??? Han har inga som helst bevis för något av detta, bara lösa spekulationer.
 
Om han nu inte har annat för sig på arbetstid än att fabricera sience fiction så tycker jag det vore bättre att han omplacerades till att bli "kvinnoskyddspolis" istället. Jag kan inte hjälpa att jag tycker det är ett större samhällsproblem med våldet mot kvinnor än med att bekämpa illegal rovdjursjakt som i verkligheten knappt finns. Och det lilla som finns anmäler oftast sig själva enligt en undersökning för en tid sen. Fast "kvinnoskyddspoliser" finns väl inte, det är väl inte så högpriorieterat att bekämpa våldet mot kvinnor. Kvinnovåldsbrotten får ställa sig i den vanliga kön av brott, inte ha en egen gräddfil och egna sepcialutbildade poliser.

Artikeln avslutas med att de här kriminella vargdödargängen börjat ligga lågt eftersom de fattat att polisen sätter fast dem och att detta märkts i de senaste domarna mot dem som dödat varg.

Vilken planet bor den här miljöpolisen på.? ?? De som dömts för att ha dödat varg har inte fångats in av någon nitisk miljöpolis utan anmält sig själva.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback