Kaos i sjukvården i Årjäng nr ?

Jag har haft upplevt att sjukvården i Årjäng har problem med tillgängligheten, med samordning och med datasystem.

Häromdagen läste jag i tidningen att alla de 4 fastanställd läkarna sagt upp sig och insåg då att det kanske var fler som upplevt samma sak. Inte minst de anställda.
 
I NWT så säger Carema, delvis understödd av företrädare för Årjängs kommun att detta kan var positivt. Det kan vara en nystart att bli av med läkare som inte vill ta emot så många patienter som man önskade. Kontentan av det hela är att en chef äntligen har slagit näven i bordet för att få ordning på obstinata läkare som inte vill höja sitt arbetstempo.

Jag undrar hur läkarna ser på det hela? Varför vill de inte höja sitt arbetstempo?


Kommentarer
Postat av: Nicolin på Fädernegården

I vår kommun så går det fortare att gå till vårdcentralen än att vänta i telefonkön för att få beställa tid. När man äntligen kommer fram så meddelar en svarare att telefontiden är slut och att man får återkomma.

Maken hade slagit i sin tumme och spräckt hela nageln och gick ner till distriktssköterskan för att få hjälp. Efter 70 minuter kom en vitklädd fram till honom och frågade om han beställt tid. Nej svarade maken med sin tumme i paket. Då gick hon och hämtade liggaren och gav honom en tid TVÅ dagar senare.

Igår fick vi ett brev från Vårdcentralen där man upplyste oss om att VÅR husläkare hade slutat, vilket gjorde att vi skulle LISTA oss hos en ny läkare före den 1 juli.

MEN
Det fanns för närvarande inte några läkare lediga och OM vi inte listade oss före 1 juli och angav önskemål om namn på husläkare, så skulle vi bli placerade hos en ännu icke tillsatt läkare.?????

Det där fick jag inte riktigt ihop. Ett pussel med runda bitar och EN fyrkantig.

2006-05-14 @ 10:25:37
Postat av: Inga

Jag fnissar när jag läser Din kommentar. Den visar på en lika absurd situation som min!! Man vill inte riktigt tro att det är sant, att det kan vara så.
Jag måste i alla fall säga att de läkare jag träffat när jag väl kommit fram har varit mycket duktiga och jag har fått ett både proffsigt och trevligt bemötande.

2006-05-15 @ 22:33:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback