Waterside i Töcksfors!!

Vi hade hört talas om restaurang Waterside i Töcksfors, dels goda recensioner från trovärdigt håll, dels historien om hur ägarinnan hämtade  höbalar till sina kaniner för länge sedan när hon var 12 år (vi ska inte berätta hur även om det är preskriberat). Hur somhelst ,ägarparet har jobbat på lyxkryssare över världen men återvänt till hembygden o öppnat restaurang Waterside.

Vi, några stycken, skulle fira att D o G gift sig så det var lämpligt att göra premiärbesöket i kväll.Waterside älven

Innan man går in i restaurangen kan man ta en öl eller så på terassen över vattnet. Vattnet är väl någon sjö i västra Värmland; Store Lee eller Foxen eller Hurr eller bara någon älv däremellan.

Waterside Töcksfors dukning

Dukningen var så här snygg; duk och servetter i samma off whitefärg och långa löpare tvärs över i beige, jätteblanka bestick och läderklädda menyer som matchade skinnstolarna och ekborden. Prydligt o elegant!

Waterside snygga tallrikar

En av oss tog bara en läcker fisksoppa, inget mer, eftersom hon var tvungen att åka iväg till jobbet. Kolla vilka snygga tallrikar!!

38735-221

Ljuset föll snyggt över förrättssalladen som en annan tog. Vi andra ville ha pilgrimsmusslan (havsscully eller nåt sånt hette det på menyn, vi är inte så hemma på det här).

Varmrätten var oxfilé med diverse läckra tillbehör, bl.a. potatiskaka. Jag gillar det verkligen men har inget recept ännu. Måste fixa det!

Dessert var Tiraminsu för de andra och sorbet för mig. Allt smakade jättegott och var prydligt upplagt och trevligt serverat, plus att omgivningen var vacker att se på.

Waterside toa

Toan var också skitsnygg (!) med sin totalmoderna inredning! Helt rätt!! Påmotsatt sida fanns en nisch i väggen med värmeljus och dekoration.Till Töcksfors blev vi till slut körda av  Anders S, god vän, och hem var det stortaxi med A. N. Han är en gammal god vän till den yngste LA-sonen.

De var skolans första Kizz-entusiaster o jag minns att Anders mor o jag snällt följde med sönerna på Kizz-konsert iGöteborg på 80-talet någon gång. De var nog bara 12-13 år så där då. Herregud vad snälla vi var!

Vi satt i bilen utanför och väntade på barnen. Vår bil var parkerad i en lång rad med bilar efter en gata utanför konsertlokalen. Då fick vi plötsligt se långt framåt i bilraden att två unga pojkar gick efter hela raden och ryckte i bildörrarna för att kolla om någon glömt att låsa. Förmodligen en stöldraid. De var så upptagna med detta att de inte märkte att det i en bil satt två skräckslagna medelålders damer! Oj vad rädda de blev när de slet upp dörren till vår bil, för att inte tala om hur rädda vi blev!!

Nu bor i alla fall Anders i farmors hus på Strand vid Sommarvik och har en flott Impala 1960 röd o vit. Det är cruising som gäller.
Kommentarer
Postat av: Love

har bara sett att du har komenterat massor av bloggar så jag kollade förbi lite här!

Trevlig blogg!

Kolla gärna förbi på min nm¨n gång:D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback