KAOTISK SJUKVÅRD I VÄRMLAND!!??

Jag borde väl inte lägga detta under Caremabloggen för detta är väl inte Caremas fel men jag gör det i alla fall provisoriskt. Sen får jag ändra kategorins namn. Så här var det:

I förrgår kväll vurpade en god vän till oss på sin motorcykel här i Sillerud. Det var en rejäl vurpa men han kom undan med att bli ordentligt omskakad o få en arm bruten. Man ringde efter ambulansen som kom o hämtade honom strax efter midnatt.  De blev 8 mils resa på krokiga vägar till Arvika på natten.

Väl framme i Arvika på sjukhuset så hade ingen tid att ta sig an honom förrän på morgonen vid 5-tiden. Då sa man att man inte kunde ta sig an detta utan att han måste skickas till Karlstad. för behandling.

Mannen skickades då till sjukhuset i Karlstad, en färd på så där en 8 mil igen.

På sjukhuset i Karlstad så fick han åter vänta under dagen. Till slut, fram på eftermiddagen, så sa man att eftersom han var skriven på annan ort och detta inte var akut (?) så skulle alltsammans behandlas på hemorten 25 mil från Karlstad. Så igår kväll var han fortfarande inte behandlad för sitt armbrott utan skickades med bårbil 25 mil till sitt hemsjukhus.

Sen har vi inte hört något utan hoppas bara på att han har opererats inatt eller idag och att allt är väl, men vi vet inte.

Men det vi vet är att detta sätt att behandla människor i svensk sjukvård är inte acceptabelt. Man ska inte efter en sån smäll behöva skickas land o rike runt i någon sorts allmän förvirring. Ett armbrott är mycket smärtsamt och jobbigt att sitta / ligga med o det måste vara oerhört plågsamt  att behöva åka omkring under så lång tid med det obehandlat!!


Kommentarer
Postat av: En liten tant

Inte bara i Värmland utan även i Gävleborgs län får man åka på sightseeing med brutna armar. Det gjorde jag ifjol.För gräsligt, stackars människa!

Postat av: gunsan

Inga sjukvården i dag är kaotisk... och det är hårda ord. Men jag vet inte vad som är meningen. Sparar de pengar för att vi ska bli mer sjuka och sen inte veta vad de kan göra, för att sen avskeda doktorn, som inte har jobb längre????
Det finns mediciner,"verktyg" datorer och ja kanske robotar med, men VAR FINNS HJÄLPEN.
Gör de så här för att vi ska få sjukvård som i Amerika... betala själv-system(kan ej så mycket om det ... men de har ej som vi ändå...?) Ja jag vet inte, men visst när man trots allt får HJÄLP då är den nog ej dålig.
EN-STÅ-UT-MED-VAD-SOM-HELST-KRAM :)

2006-07-30 @ 17:28:34
URL: http://gobbe.blogg.se
Postat av: Inga M

Tant: Jag visste inte att det var så eländigt med akutsjukvården också. Jag har ju tidigare i min Carema - kategori berättat om hur man kan bli hanterad i kösystemet

Gunsan: Du verkar ha rätt. Alla våra 4 läkare på vårdcentralen har sagt upp sig så nu vet jag inte vad vi har. De verkar ju inte finnas någon bra organisation o samordning heller. Det vore ju jätteviktigt att ha om nu resurserna är knappa.

2006-07-31 @ 08:19:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback