Ettåring dömd till varannan-nattsvårdnad!!

Ja, det verkar ju verkligen handla om dom och straff. För det måste ju vara ett straff att dömas till att sova varannan natt hos föräldrarna. Det handlar om en ettåring vars föräldrar är i vårdnadstvist. Enligt s.k. expertis så glömmer barn så fort så man kan bestämma att de ska sova hos föräldrarna varannan natt. Sen ska väl den stackarn dras till dagis också mellan varven antar jag. Det blir snabba mellanlandningar!

Men barn glömmer ju så snabbt enligt den expertis som domstolen åberopar. Det vore roligt att veta vad det är för expertis!! Vilket pucko har hittat på att barn skulle glömma lukten av, rösten av, känslan av den ena föräldern så snabbt att den är helt utbytbar efter bara några timmar?

Är det samma expert som för några årtionden sedan  sa att man behöver inte bedöva spädbarn när de ska opereras för de glömmer så snabbt??

Det är inte sjysst att döma barn till någonting. De är faktiskt de enda som är helt oskyldiga i sammanhanget. Däremot tycker jag att man kan döma föräldrarna till att sova varannan natt hos barnet i så fall och låta barnet bo på ett o samma ställe åtminstone. Det kunde väl ge någon slags kontinuitet.

Jag ugår  från att "experten" själv är beredd att sova varannan natt på olika stället!!


Kommentarer
Postat av: En liten tant

Saknar i förstone ord. Mållös.
Instämmer HELT i ditt alternativa domslut.

Problemet är att vi som samhälle trots alla barnkonventioner och barnombudsmän tenderar att se barn som vilken annan ägodel som helst.

Postat av: Snurran

Saknar ord...

2006-08-01 @ 11:22:30
URL: http://snurran.webblogg.se
Postat av: Nina på Johangården

Jädra experter jämt! Ibland tror jag att just experterna är de dummaste av alla dumma. Låt föräldrarna alternera istället för den stackars ettåringen.

2006-08-01 @ 11:26:42
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: gunsan

Hej Inga ... får man skriva IDIOTER här? till de bestämmande utan IQ i vårdnadsfrågor... DÅ GÖR JAG DET. Vilka barn mår BRA av den föräldrakontakten ens? HU så HEMSKT.
LYCKA-TILL-BARN-KRAM :)

2006-08-01 @ 12:01:15
URL: http://gobbe.blogg.se
Postat av: Inga M

Tant: Ja, det är omänskligt
Snurran: Man bli mållös
Nina: Expertisen i det här beslutet måste rent ut sagt vara dumma
Gunsan: Ja, i det här fallet får man skriva idioter här. Det ordet passar.

2006-08-02 @ 08:33:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback