Tack Annelie Sjölander för vargforskning 2

I Annelie Sjölanders forskning kommer en helt annan bild fram av hur det är att leva med varg än den gängse.

Från den tidigare vinklade "naturmuppeforskningen" så har vi fått lära oss att de som bor i vargområde är mer positiva till varg än andra.

Att det inte finns några egentliga problem med att bo ihop med vargar utan det handlar bara om att människor är dåligt upplysta. När vargprojekten har fått tillräckligt mycket pengar till forskning o upplysning så kommer problemen att var ur världen

Att den illegala jakten på varg bedrivs av kriminella ligor som ska straffas mycket hårt, nästan lika hårt som dråp och def hårdare straff än att slå ihjäl sina barn

Att vargar inte är farliga för människor och djur om man skyddar sig med vargstängsel och pinglor och ständigt ropande när man vistas i skogen och inte lägger ut luktande matavfall i soptunnan (??)
och inte har några djur lösa och inte låter sina barn vistas utom synhåll och kommer ihåg att uppföra sig på ett visst sätt när man möter varg i skogen och trotsar gällande lagstiftning genom att ha sin boskap inomhus alla dagar på året och så vidare och så vidare.

(Kan Ni se de här stackars människorna framför Er,  gåendes  genom skogen ständigt ropande ut i tomma luften med pinglor på skorna och hunden, gärna viftande med armarna,  ätandes upp sitt eget matavfall eftersom det inte får slängas??)


Annelie Sjölanders forskning lär oss helt nya saker. För det första är hon den första forskare som verkligen har undersökt attityder bland dem som bor i vargrevir och ingen annanstans.

Hon säger att problemen i vargrevir är verkliga, de beror inte på okunskap hos befolkninge. De kan alltså inte botas med mer pengar till upplysning. Problemen måste lösas med riktiga åtgärder så att man upplever att man kan skydda sig själv och sina djur och behålla sin livskvalitet.

Att människors livskvalitet hotas bland dem som faktiskt lever mitt i bland varg.

Att de som är drabbade måste få mer inflytande över förvaltning, den kan inte ligga i Stockholm och vara totalt stendöv för lokalbefolkningen.

Att de som tjuvjagar är inte kriminella ligor utan vanliga hederliga medborgare som nästan alltid själva anmäler det de gjort och som ser sig dem som får lov att lösa de problem med rovdjuren som staten skiter i. Och därmed har de 100 % stöd hos folk i allmännhet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback