Nyårsfesten i Snarkil i bild

Nyårsfesten i Snarkil i bild

Så här firade vi nyår ikväll i Snarkil tillsammans med ett 25 tal andra.
Det är ett fantastiskt privilegium att få behålla sina gamla vänner sedan drygt 30 år och tillsammans med dem gamla traditioner. Vi har nu firat i stort sett varje nyår och varje midsommarafton med Rune o Åsebritt t.v. på bild och Runes bror Rolf med fru Inger Reuter i mer än tre decennier! Vi har varit på olika ställen och i olika konstellationer men de senaste åren i Snarkil med resten av Snarkilsmaffian (Om man så vill byalaget i Snarkil-Tollersrud)  Snarkil är en by här i Sillerud där man verkligen välkomnar nya människor och vårdar sina gamla vänner. Det har resulterat i att hit flyttar folk bara för att det är så trevligt här. Man har ett väl fungerande byalag som ofta ordnar fester o tillställningar. Det har blivit en särskild festplats nere vid sjön och ett stort partytält har inköpts ifall att vädret inte inbjuder till samvaro ute. Nu börjar också en ny generation att flytta hit. Det är våra jämngamlas barn som nu är i 30 årsåldern och som nu bygger hus här på olika ställen. Och de tycks "ärva" den trevliga samvaron och skapa nya egna traditioner.

På något underligt sätt så blev de gamla vännerna väldigt viktiga när de egna barnen flyttade hemifrån. Nej, det är nog fel att säga att de blev viktiga då, de hade nog varit viktiga under många år förut, men det var nu vi insåg att barnens tid i våra vardagsliv ändå var begränsad. De skulle tillbringa 15-20 år tillsammans med oss men sedan skulle de lämna hemmet och leva sina liv med andra människor än oss. Men vännerna har vi egentligen haft längre tid och framför allt förhoppningsvis kommer att få ha kvar mycket längre tid.
I år var festen i form av knyte där alla hade olika uppgifter att fylla och att vi delade kostnaderna likt. Det blev kalkon som vanligt suveränt tillagad av Inger o Åse-Britt, fruktsallad till efterrätt och sedan kaffe o vid 12 -slaget champagne. Därefter blev det ett festligt fyrverkeri som avslutning. Det berättades historier som vanligt, en del gamla, en del nya. Det blev många glada skratt och skämt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback