Folkomrösta om trängselskatt OCH VARGAR tack!!

Stockholmarna ska få folkomrösta om trängselskatten!! Så trevligt och demokratiskt - en får tacke! Och jag kan begripa att de får det. De är mest drabbade av trafikkaoset i Stockholm även om det stänker över på oss "bönder"  när vi dristar oss till att besöka huvudstaden. Det kan väl också, förutom när det gäller trafiken, ligga ett riksintresse i att huvudstaden med  dess kulturbyggnader och miljöer mår bra.

Men jag fattar inte varför inte vi som bor i glesbygd ska få bestämma om vi vill ha de stora rovdjuren eller inte och på vilket sätt i så fall. Det finns självklart ett visst riksintresse i rovdjursfrågan men det är i första hand vi som bor här som drabbas och får betala priset. Vi borde rimligen få ha ett avgörande inflytande över var de här bestarna ska få finnas o hur många de ska vara och vilka vi ska få ta bort.

Vi vill ta bort de stora rovdjur som stryker runt husväggarna och vi vill ta bort dem som specialiserat sig på att döda hundar och vi vill få lov att försvara, inte bara kor som attackeras, utan också hundar. Det är fullkomligt orimligt att jag ska tvingas passivt stå och se på när en varg sliter min älskade hund sönder och samman. I inget annat land har man krävt detta av medborgarna när man byggt upp stammar av stora rovdjur.

Jag vill ha folkomröstning i vargreviren om hur vargfrågan ska skötas!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback