Psykofarmaka till ungdomar= ok!

Läser i tidningen att BRIS i en rapport förfasar sig över att ungdomar äter psykofarmaka.

Men visst är det ok med psykofarmaka till ungdomar .......när det behövs. Varför ska ungdomar vara något slags paria som ska tvingas leva med ångest som river o klöser i själen varje timme på dygnet?

Ingen vuxen behöver stå ut med det, utan får den medicinering som behövs. Rätt inställd medicin kan innebära ett anständigt liv.  Jag tror att för få unga människor får den hjälp de behöver, jag tror att det är de som borde ha medicin / annan hjälp, men som inte har fått det,  som skadar sig själva.

Självskador resulterar ju i smärta och därmed en endorfindusch. Endorfinet lindrar den fysiska smärtan som tillfogats den egna kroppen, men den lindrar också ångesten. Detta kroppsegna ämne liknar lite grand morfin.

Det som är tragiskt är att en del människor mår dåligt i själen, både ungdomar och vuxna. En del människor, både unga och äldre, mår dåligt p.g.a. yttre omständigheter som antingen pågår eller som har hänt och då borde självklart hjälp sättas in med kurativa och terapeutiska insatser.

En del människor har en medfödd skörhet som gör att de alltid kommer att ha svårt att klara av ett vanligt liv med de vanliga påfrestningarna. De behöver säkert både långvarigt proffsstöd och en tillrättalagd omgivning.


En del människor åter har säkert en annorlunda kemi i kroppen som leder till depression oavsett  om omständigheterna i livet runt omkring är idealiska. Där finns egentligen bara medicinering att sätta in.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback