Harjakt med rallystjärnan PG!

Igår torsdag så jagade Roland med Per Gunnar, Årjängs egen rallystjärna, och en reporter från tidningen Svensk Jakt. De var ute på Egenäs här i Sillerud där PGs föräldrar numera är bosatta. Familjen har köpt  ett jättefint hus här nära sjön Östra Silen.

Första var det tveksamt om det skulle gå att jaga för det var mycket snö, men det funkade. Skidor blev delvis fortskaffningsmedlet. Roland har breda terrängskidor som passar att ta sig fram i terräng med. De jagade med Leta och med Valsa. Det blev jakt, men inget skjutet. Jakten för den ena hunden slutade på ett märkligt sätt; en duvhök tog haren under jakten!

Det har hänt förr att rovfåglar tagit haren under jakt. Vid ett tillfälle fick Roland se hur en kungsörn dök ner och tog haren i flykten framför hunden. Jag är glad att de inte tar min tax! 

Idag fredag händer en del annat jaktligt också;

det är manifestation i Ed för vargskytten Stig Engdahl. Antagligen kommer massor av människor dit för att visa sin sympati, inte bara jägare. För att ta udden av denna manifestation väljer regeringen att  idag släppa en stor nyhet i vargsammanhang, en nyhet som man hoppas ska blidka oppositionen mot den förda vargpolitiken. Genom att den nyheten släpps samtidigt så hoppas man på att väcka liv i alla de organisationer som fanatiskt kämpar för varje vargindivids överlevnad. Man vill få ett annat fokus på debatten en dag som denna och det är ju förståeligt.  Dom mot Stig Engdahl visar ju tydligt hur orimligt den förda rovdjurspoliken är. Smart politiskt drag även om det inte i grunden förändrar  politiken. Och det lär inte dämpa ilskan här på den västra kanten av landet, snarare tvärtom. Man tycker nog att det varit rättvist om åtgärderna satts in här i stället.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback