Anna Sjödin då!

Alla tycker nåt om Anna Sjödin, SSUordförande i krogslagsmål.
Det är nästan omöjligt att inte tycka nåt.
Så nu tycker jag också då.

Egentligen inställer sig mer frågor än tyckanden

Är hon helt enkelt en liten tjej från landsorten som inte kan den stockholmska krogkulturen och som saknar vana att röra sig i den?   Hennes uppförande verkar vara så otroligt blåögt!! Tjafsa med vakter!!

Tror hon kanske att hon drar en lans för feminismen?  I så fall tar hon udden av det hela genom att inte gå rakt ut i media och säga: "Jag tillåter mig som tjej att gå ut och bli precis lika full som en kille och uppföra mig som dom brukar göra"

Försöker hon bli populär bland bland ungdomar genom att "vara som dom" eller som hon tror att ungdomar är = jag har rättt att vara alldeles vanlig och bli full ibland?  Så skulle det kunna vara, men återigen tar hon i så fall bort poängen genom att säga att hon inte alls var full!   Här kan hon få ett trovärdighetsproblem på halsen och hon blir knappast populär bland partiets äldre väljare genom att på ett så spektakulärt sätt fjäska för ungdomsväljarna.  Dessutom har hon gått ut i media och sagt att hon fick gå före i krogkön och det lär väl inte stärka imagen av "vanlighet"

Har ordförandeskapet i SSU gått henne åt huvudet så att hon tror att hon befinner sig i en gräddfil?
Högre befattningshavare än Anna, har gjort betydligt mer korkade saker av den enkla anledningen att de förlorat  proportioner på sin egen betydelse. Detta kommer ibland snabbt efter inträdet i ett liv där man är omgiven av svansviftare och ja-sägare.  Var det inte romarna som redan på sin tid insåg detta dilemma och anställde "nej-sägare / kritiker" till sina ledare?

Inbillar hon sig att hon inte behöver bry sig om vad väljarna tycker om hennes levnadssätt?  Om hon begriper att väljarna inte gillar att hon som deras företrädare rumlar omkring på krogen, men ändå fortfar att hävda sin rätt att göra det
så signalerar hon därmed: "Jag behöver inte bry mig om vad Ni tycker om mig". Det översätts väldigt snabbt hos gemene man till  att hon är inte lyhörd för våra  synpunkter i politiska frågor heller.

Eller har hon helt enkelt bara gjort bort sig ordentlig i fyllan o villan?  I så fall borde det väl ingå i alla politiska grundkurser att det är "pudlar" som gäller. Det enda trovärdiga är att erkänna precis som det var, be om ursäkt till väljare och parti och försäkra att det ska inte upprepas; "jag har lärt mig nu". Inte skylla på vakter och poliser. Alla är säkert oerhört beredvilliga att förlåta en ung tjej som gått på en nit.  Många skulle känna igen sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback