EU=Hitlers dröm förverkligad??

Jag var för en gångs skull inne och läste några andra bloggar än de jag vanligen läser. Jag hamnade på Fader Jonatans blogg (tror jag han hette), en prästs. Han skrev om hur man kan tänka sig olika världsliga scenarier beroende på om krig slutat annorlunda eller om historiska personers liv ändrats eller så.

Ett scenario som ibland skrämt mig är om nazisterna vunnit andra världskriget och kommit till makten.  Men numera har jag tänkt ett steg till och konstaterar något som är ännu mer skrämmande:

DET BLEV JU SOM HAN VILLE!!

Det blev ju ett enat Europa, en centralstyrd stat ,med Tyskland som den stora domanten, och det med fler länder än jag tror att Hitler någonsin vågade drömma om. Fast medlet för erövringen var inte krig med vapen utan krig med ekonomi. Det är ju med ekonomiska förtecken / hot som enandet kunnat komma till stånd:

- Om Ni inte går med i EU så går Ni under i fattigdom o isolering!!

De här teserna drevs mycket ivrigt inför den svenska folkomröstningen, speciellt ivrigt av dem som lovades och siktade på en välbetald position i EU-rikets innersta krets (läs Marit Paulson exempelvis!)

Det är ju också med ekonomivapnet som EU hålls samman.

Jag är övertygad om att vapenmakten kommer att byggas ut i ekonomiväldets  kölvatten. Det måste finnas en armé för att försvara den här gigantiska EU-statens intressen i världen och framför allt att försvara den mot de andra giganterna på den ekonomiska kartan; USA och sydostasien.  Man har både råvarumarknader och exportmarknader att försvara.

Vartefter man tar bort jordbruksstödet kommer EUs militärmakt att byggas upp. Där frigörs enorma ekonomiska resurser. 

Mellan USA och EU o sydostasien finns redan en ekonomisk krigföring och den tenderar att bli allt hårdare. Frågan är hur länge det dröjer innan man också försvarar sina respektive territorier med vapen. Tillblivelsen av EU är ju kamoflerad till ett fredsprojekt för att slippa krig mellan Frankrike o Tyskland, men i ljuset av de kommande konflikterna mellan de stora ekonomiska sfärerna, så ter sig våra gamla världskrig som stormar i vattenglas.

Men förhoppningen får väl bli att detta gigantiska EU-rike faller sönder i sina minsta beståndsdelar så som brukar ske med centralstyrda jättar typ Sovjetunionen och Romarriket. Fast vi får väl för allas vår skull hoppas att de inte tar lika många århundraden att bli av med eländet. Allt sker ju så mycket snabbare numera.

Suck och suck, visst var det bättre förr........

Kanske borde vi gå tillbaka till före år 1250 (eller när det nu var vi fick ett enat Sverige) och låta Värmland styra sig själv. Himla gemytligt skulle det bli!   Och då tror jag att Värmland skulle välja att gå med i Norge i stället för i konkursboet EU. Norskarna är mycket roligare och mycket rikare......

Vi skojar ibland  här i gränstrakterna om att Värmland  borde gå i krig mot Norge och så genast lägger vi ner vapnen. Då måste Norge  liksom "ta oss" och vi kan bli som de där norskarna som kommer hit i sina flotta Mercedesar och köper hus, egendomar och fläsk  I Årjäng.

Har Ni varit i Norge på länge?? Det trasproletariat som serverar på krogar och restauranger i Oslo är EU-medborgare = svenskar!!

Heja Norge!


(Jag vet att det hetet "norrmän" och inte "norskar", men här vid gränser så säger man så!)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback