Intensivvård o födelsedag...

God morgon! Idag är det den 28.e december 2005 kl 05.00.
Idag för 30 år sedan låg jag på intensivvård med dropp i armen o syrgas i näsan efter en besvärlig förlossning. Bredvid mig låg en gammal man som var förvirrad. Han skrek okvädningsord till de stackars sköterskor som närmade sig o slog efter dem.  Ibland vältrade han ur sängen och måste hjälpas opp. På den tiden var "intensiven" en stor sal med flera patienter i, antagligen för att kunna rent visuellt övervaka flera samtidigt. Idag kanske man övervakar med avancerad apparatur istället och de stackars sjuklingarna får ligga ifred för vildsinta medpatienter.

Så småningom kom en sköterska in o sa att min man kanske skulle komma klockan det och det. Jag visste att det inte var sant. Roland skulle aldrig säga att han "kanske "skulle komma. Roland skulle naturligtvis komma när han mjölkat korna om inget allvarsamt inträffat. Och nu funderade jag på om något allvarsamt inträffat eller vad som stod på. Hade något hänt med Malin? Efteråt konfronterade jag sköterskan med hennes lögn och då förklarade hon att Roland visst hade sagt att han skulle komma men att hon hade modifierat budskapet lite ifall han inte skulle komma så jag inte skulle bli så besviken (!?)  Så puckat!! Jag har aldrig förlåtit henne och minns det ännu efter 30 år.

Samtidigt mäste jag undra över logiken i  att minnas en 30 år gammal oförrätt!! Jag skulle gärna sudda ut den ur minnet för att ge plats för en del annat.

Snart ska vi i alla fall gå upp och sjunga "Ja, må han leva...." för den 30 årige sonen.

Mvh Inga

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback