30årsfest med "Stureplanslejon"

30årsfest med
Det skulle bli ett 30 årskalas på bygdegården här ute i hembygdens mörka skogar med de närmaste släktingarna trodde sonen Markus (t.h.). Men flickvännen Johanna hade ordnat en överraskning åt honom. Plötsligt ramlade kompisarna från Stockholm in; arbetskamrater på tidningen Café; Jens Stenberg med fru Jennifer, Peter Smirnakos med Sophie, Johan o Petra med lilla Lova, Mats, Thomas, Ömer. Så småningom anslöt även gamle vännen Martin Roos med amerikansk flickvän Rowena (som i Ivanhoe).
Så värst mycket till Stureplanslejon är de väl inte längre. De gamla vännerna börjar bli både stadgade o gifta och har under de senaste åren med tindrande ögon presenterat sina flickvänner. Och de verkar alla väldigt nöjda med läget.
  Efter välkomstskål här hemma på Lihaget följde inkvartering i våra hus. Sedan bar det av till Tjolitta bygdegården där jag fått hjälp av Annelie och hennes döttrar Märta o Matilda att förbereda maten. Här samlades nu både släktingar o de tillresta gästerna. Efter mat följde Grisnils uppträdande. Han är en genuin värmlänning med historier o sång o spel. Tyvärr gick nog en del av skämten förbi Stockholmsfolket eftersom dialektern ibland är svårbegriplig för den som inte är tränad att lyssna på den. Till sist blev det kaffe med farmors o mormors tårta.  Alla verkade ha trevligt och vi tror att det blev en uppskattad fest. Kanske inte i normal Stockholmsstil men troligtvis minnesvärd.
I morgon fortsätter firarprogrammet med rådjursjakt med Roland kl 10.00 och hottub (utebadtunna)- bad med grillning klockan 16.00 nere vid sjön. Därefter övernattar de flesta en natt till och reser sedan upp till Stockholm igen o tar med sig både Markus o Johanna.

Mvh Inga

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback