Döstädning i pappershögarna!

 Jag rensar bland pappershögar och pärmar, gör döstädning och slänger sånt som inte ska vara kvar! Det är ett gediget arbete, 11 pärmar och fyra pappershögar igår,  en hel del nostalgi också blir det.
 
Här är ett exempel på fynd! Roland och jag hamnade på tidningen Expressens löpsedel 4.e april 1906  med våra hundar. Jag hittade tre ex av löpsedeln i pappershögarna, minns att jag tänkte då att barnen skulle ärva varsin. ;-)). Tidningsartikeln var med också i flera ex, ett helt uppslag blev det inne i  tidningen. Tax Anton i min famn och hamilton Leta med Roland.
 
Orsaken till uppståndelsen  var att man hittat president Bushs anfäder i vår församling, i Sillerud.  Det kom journalister från tidningen Expressen för att att intervjua oss om hur det kändes att Bush härstammade från Sillerud.  Och vi råkade hamna  på löpsedeln den dagen! Det var ju förstås stort att hamna där utan att ha begått något svårt brott, eller ha vunnit någon stor  tävling.
 
Men det största för mig var att journalisten / fotografen  som kom till vårt köksbord för en pratstund var Jonas Lemberg, son till den legendariske reportern Arne Lemberg. Jag minns att jag frågade om släktskapet när jag såg det ovanliga efternamnet, fick besked om att han var son till Arne Lemberg och jag blev starstruck! Jag hade ju länge följt Arne Lembergs reportage från krigshärdar runt om i världen i tidningen Se. Arne Lemberg dog 1979 i samband med reportage i krigshärdar i Uganda. Nu fick jag veta mer om hans liv via sonen Jonas och det var stort, större än att president Bush skulle härstamma från Sillerud. 
 
 
 
Så här ser högarna ut som jag försöker rensa. Har gått igenom 11 pärmar med sånt som inte ska sparas, slängt onödigt, behållit pärmar och plastfickor. Och rensat högar med papper. Evighetsarbete, men någon gång måste jag börja. Papper trängs med våffeljärn och vacc-maskin. Många högar har det blivit genom åren, nu rensar jag och slänger!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Det är skönt och befriande att rensa ut men den härliga löpsedeln hoppas jag att du sparar!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback