"Claessons andra" - kanonbra matställe i Karlstad!!!

"Claessons Andra" ligger i Kronoparken mitt emot universitet. Claessons första, som heter bara Claessons, ligger i Karolinen-huset i Karlstad. Första ägaren är Årjängsbördig, nu äger sonen till honom båda ställena. Vi har aldrig varit där förut men fick en stund över i Karlstad idag så vi chansade och åkte dit för lunch. 
Vilken god mat!! Och vilket vänligt bemötande!
 
Fläskkarrén var en dröm, mört,  välsmakande kött i stora bitar!  Aldrig har vi fått så fin karre! Köttet tas från Dalsjöfors och tillagas i ugn över natten. Enligt uppgift 24 timmar i 90 grader med kryddor. (Fast jag tycker det borde vara 12 timmar.) Såsen var nog en senaps-sås. Och så äppelmos till. Jag måste testa hemma och ugnsbaka med vildsvin!
Min broccolisoppa var en höjdare och alla redningar här görs glutenfria! Tack för det! Och jag fick med rest hem i doggybag för soppa. Man kan också köpa allt som catering
 
Och här kommer nästa höjdare! Salladen är förpackad i portioner. Man behöver inte stå vid en salladsbuffé och ta med bestick som 50 personer tagit i innan!! Skönt i smittotider. Vi har undvikit buffé under pandemi-tiden.
 
Brödet också förpackat på ett bra sätt, hygieniskt! 
 
Och vi fick 10 % pensionärsrabatt!
 
Detta var första besöket på den här restaurangen men inte sista. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback