Nu säljer vi Brogärdet-stugan!

Brogärdet-stugan ligger nära sjön Östra Silen, har tre sovrum och kök-vardagsrum. Vi byggde den år 2002 och har hyrt ut den veckovis med båt sedan dess, mest till sportfiskare.  Det har blivit ca 25 veckor per år från april till oktober.  Men nu säljer vi stugan för med ålderns rätt behöver vi få mer ledigt under sommarhalvåret. Tomten är, som synes, rätt stor. Vi hade en baktanke när vi byggde att kanske flytta hit när vi blev äldre och då skulle vi ha behövt plats för ett garage / förråd. 
 
Huset är alltså byggt på Nolare Brojâle. På andra sidan Egenäs-vägen ligger Sönnare Brojâle. Åkrarna har nog alltid hetat så eftersom de ligger vid vägen till Egenäs och bron över älven. Vi  valde att ge stugan namn med lokal anknytning.  Åkermarken här hör förstås till Liane men vi arrenderar ut den till Bröderna Jakobsson Långserud och de tar första grässkörden när den här bilden tas. (Tror Olle sitter i den stora John Deere-traktorn där! )  Tittar man noga efter så syns deras kvigor på bete längst upp i högra hörnet. ;- )) 
 
Där är också  badplats med fin sandstrand och småbåtshamn.  Förr var här reguljär båttrafik. Där finns också den gamla kyrkplatsen. Bakom den är det gravar från Bronsåldern och Järnåldern (gissningsvis några vikinga-hövdingar!) samt rester av en stenring. Människor har bott här i årtusenden. Sjöar band samman bygder då, det var svårt att resa långt på vägarna genom de värmländska skogarna. Det går nu att båtvägen via sjösystemet resa härifrån till Göteborg eller ut i Östersjön. 
 
Vi har lämnat försäljningen av stugan till Anna J på "Svenska Gårdar". Där finns mer information, liksom även på "Hemnet".  Bilden ovan är från mäklaren. 
 
Vill bara förtydliga att Brogärdet och Tjärnshaget säljer vi nu, men Agnars-huset och Liane behåller vi för eget bruk och för gäster. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback