Goda revbensspjäll av vildsvin!

Det är så gott med revbenspjäll av vildsvin. Först är de kokade någon timme i väl kryddat vatten med goda rotsaker i. Sedan frös  jag ner dem i bitar några veckor och tänkte grilla dem, men det blev för kallt ute, så det blev ugnen istället. Först tinade jag på dem och så penslade god grillolja och lät dem ligga i det ett par timmar. In i ugnen 30 minuter på 225 grader. Möra, saftiga och smakrika blir de. 
 
Sen tränar jag på det där med rotsaker i ugn. Numera klämmer jag inte ihop dem i små formar utan breder ut på bakplåtspapper på plåt. Lägger in klyftad / delad potatis först på 225 grader i 10 minuter. Sen lägger jag  de övriga rotsakerna och grönsakerna på plåten så de får vara med i 20 minuter. Både potatisen och rotsakerna har fått ligga i olja i plastpåse innan. Salt kommer till när allt är klart i ugnen, då förloras inte så mycket vätska. Den här gången blev det bea till, kunde lika gärna ha varit kantarellstuvning. Bra att träna på nåt så här, mina ugnsgrönsaker har verkligen förbättrat sig tack vara goda råd på blogg o facebook! ;- ))
 
Ett Merlot Grand Sud blev kronan på verket. Det här var alltså Alla Hjärtans Dag maten! 
Idag blir det hemgjorda semlor. Innan dess kanske en förrätt som jag härmar från tv i veckan, den som skulle ha varit på Valentin med stekta brödhjärtan, ost och löjrom. Vi får se hur jakten går. Inatt har vi fått snö så det kan äntligen bli lite jakt med Disco. I så fall är det slut på is-nöjen för den här gången! ;- ))
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback