Goda vänner bjöd på Mannerströms torskrygg!

 Vi har jakt- och hundvänner, Ronny o Siv,  här hos oss ett par dagar. De är från Lalabo Tranemo i Boråstrakten. Vi lärde känna dem för länge sedan när vi köpte hamiltonstövare hos Olle Melkersson.
 
De hade med sig torskrygg från välfångad torsk. Ronny tillagade den  enligt instruktioner från Mannerström, som han  jagar med ibland. Den välkände kocken har ett hus nära Ronny o Sivs  bostad. Resten av gårdagens måltid hjälptes vi åt med, roligt att laga mat tillsammans
 
Recept: Man kokar upp rejält med vatten med salt, kryddpeppar och lagerblad så det kokar yvigt med bubblor. Sen lägger man i torskryggen och ser till så det blir hett igen. Drar av det hela från plattan och låter det stå i 10 minuter. Då är det klart och torskryggen är lagom!
 
Visst stämde det, vi fick fantastisk torskrygg med riven pepparrot, skirat smör, hackad dill, sallad, ärtor, sallad,  kokt potatis, handskalade räkor och kokt ägg. Bästa vi ätit på länge! Fint att få äta fisk som omväxling till vilt. Och så hade vi en trevlig kväll tillsammans med Ronny o Siv.
 
Kul för mig att äntligen få ett bra recept på torskrygg. Jag brukar välja den rätten  på Riche i Stockholm när man har den på klassiska menyn. Helt suverän. Och det här var minst lika bra. Jag har försökt göra den själv hemma men aldrig lyckats, har antagligen kokat den för mycket.  Gårdagens torsk var precis lagom, så där bladig och fin som den är på Riche. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback