Påskaftons-knyte!

Vi firade påskafton i en liten krets av goda vänner. Ingen av oss kunde alltså träffa våra barn och barnbarn, så vi slog oss ihop för gemensam äting med knyte.
 
Vi samlade ihop god sill, Jansson, ägghalvor, köttbullar, prinskorv, kokt färsk potatis, tonfisk och en del annat. Trevligt hade vi!  Värdefullt att ha goda vänner i närheten. Avslut blev Wermlandsmejeriers glasstårta och en frukt kaka. Vi hade också kontakt med ett födelsedagsbarn i familjen via skype och ett par vänner i Tyskland. En liten stund blev det prickskytte med nåt typ luftgevär. 
 
Roligt att duka med arvegodset ibland. Tallrikarna är från den servis som min mamma fick 1945 av sin chef, fru Wallentin, när hon gifte sig med min far. Servisen är stor med tolv av varje av  alla möjliga tallrikar samt ett stort gäng uppläggningsfat. Tänker numera att jag ska använda den och riskera att något går sönder, hellre än att den bara ska stå konstant instängd i skåpet. Det går bra att diska dem i maskin bara det inte är diskmedel med, för det tål inte guldkanten. Glasen är Kostaglas som vi hämtade 1956 ungefär på glasbruket. Pappas kusin jobbade där med vaktmästeriuppgifter och ordnade så vi fick ett gäng glas som var något lite fel på. Men de är slipade och fina och inte några stora synliga fel.
 
Rolands lunch var speciell igår. Han skulle sätta årets potatis bredvid komposten. Där hittade han färsk potatis som hade växt fram på en kvarglömd potatis från förra året! Den hade alltså legat  jorden  hela vintern, men inte frusit, utan  gett ett litet gäng färskpotatis.  En mild vinter har vi haft tydligen.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback