Fågellivet runt oss just nu

Tofsvipan har kommit!! Så roligt, den väntar vi på varje år! Förr hade vi flera par nere på åkrarna mellan oss o Prästgården, men nu får vi vara tacksamma om det åtminstone är ett. Vet inte varför de blir färre.
Första bilden på staren! De har funnits här ett tag, vi har hört deras speciella svirrande men inte fått någon med på bild. Ett par bor i holken på garaget.
 
Den här rödhaken var siste man i fågelmataren. Han  verkade inte riktigt frisk, drumlade lite när han gick. 
 
Tornfalkarna ser vi varje dag. De är i Oskars gamla duvslag på ladugårdsgaveln och i de höga granarna bredvid Liane-huset. Det här borde vara en hona eftersom huvudet är brunt. Hanen lär ska ha grått huvud efter vad jag läst på nätet. 
 
Här är tornfalkhanen
 
Storlommen är ju inte direkt runt huset men syns och hörs ofta vid sjön
 
Nötväckan är ofta gäst hos oss
 
 Den granna fasantuppen har vi sett ett par gånger i år, men inte ofta alltså. Vet inte om han är ättling till de vi släppte ut som kycklingar för några år sedan, som Niklas i Varberg hade med. 
 
 
Alla andra fåglar är vi glada över men inte den här. Det är skarv. Den sitter gärna på den här pinnen mitt ute i viken. Det är av allt att döma en invasiv art, borde alltså inte få finnas här, men är ändå av någon outgrundlig anledning skyddad. Den äter mängder av fisk och förstör öar ute i sjön med sin avföring.
 
Agenda för dagen handlar för Rolands del om att få bryggor på plats i sjön. Det är inte så enkelt att få till bryggors placering här i Östra Silen. De ska funka i väldigt olika vattenstånd. Inte nog med att vi förstås kan ha vårflod / torrperioder, det  finns också kraftverk som påverkar tillflöde och frånflöde. 
 
Min agenda för dagen handlar om att vara präktigt huslig ;- ) typ tvätt och mat och kanske lite döstädning också. Vågar gå korta sträckor också nu med hälsporren. Den gör inte så ont längre, har tejpat sedan ett par dagar, det lindrar, hoppas skinnet tål tejpen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback