Tennstopet! Oj, vilken mat!

Lite mer om vårt besök i Stockholm den gångna veckan. Egentligen ville Roland gå på Gyldene Freden i Gamla Stan och äta strömming, men det öppnade inte förrän 17.00 på dagarna, så han valde Tennstopet istället, en annan klassisk restaurang för vår lunch i torsdags.  Den har gamla anor med  fin klassisk inredning. Och man får äta med vita dukar och stärkta servetter. ;-) Det är ju inte varje dag!
 
Vi åt alltså lunch här. Roland tog en strömmingsrätt som heter nåt på Mannerströmming och en Kellerbier till den. Jag tog en fiskgryta som var helt gudomlig, mycket smak men inte söndersaltad. Vi kommer att gå hit igen! Trevligt bemötande fick vi också.
 
 
 
Rolands lunch.
 
Tennstopet ligger vid Vasaparken som vi känner till lite sedan barnbarnen gick på förskolan Kastanjebacken i andra änden av parken. De bodde ju rätt nära här innan flytten till det egna huset. Och jag har varit på Sven-Harrys guldhus-museum några gånger, det ligger också nära. I porten en bit bort bodde Astrid Lindgren i stort sett hela sitt liv, men vi tror inte att det är nåt museum, bara någon minnesplakett. 
 
Förskräckta var vi förstås över elsparkcyklarna. De for som vettvillingar både på trottoarer och ute i körbanan. Fort gick det och utan hjälm! Det måste nog bli någon lagmässig ordning på den här nymodigheten, annars kommer folk att köra ihjäl sig.
 
Igår kväll lördag blev det också god äting och en trevlig kväll hos goda vänner, men det var inte i Stockholm förstås utan på hemmaplan. Roligt att komma till Stockholm ibland men hemma är inte heller fel och tacksamma är vi för våra vänner. Så fint att ha dem i närheten när nu barnen är långt bort. ;-)) Mer om det i kväll i ett inlägg.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är bara en minnesplakett vid hennes bostad. Jag brukar bo vid Tegnérlunden när jag är i huvudstaden så det är ju i krokarna.

2019-09-01 @ 11:41:33
Postat av: Znogge

Znogge och icke anonym!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback