Om vistelsen på Scandic Uplandia, Uppsala!

Jag har bott rätt mycket på hotell i mitt liv. Först under tre år i ungdomen som studerandefackligt aktiv på central nivå  så blev det tätt mellan kurser, möten, konferenser, kongresser, representationer och därmed  hotellboende, inte riktigt varje helg men nästan. Då bodde jag gärna i cabin på Continental om jag fick välja själv, eller annars  blev det ofta  Amaranten eller Forresta eller Frälsningsarmén. Men mycket  på andra orter också.
 
Senare i livet bosatte våra barn sig  i trånga lägenheter i storstad, det gick inte att tränga sig in hos dem vid besök så blev det hotell nära istället. 
I Umeå har Scandic i centrum varit bra, nära till allt. I Gävle har det blivit mellanlandningar  på Scandic vid Europavägen.
I  Stockholm har vi gillat Rival vid Mariatorget (Benny Anderssons hotell om jag minns rätt), Scandic Norra Bantorget, Scandic Sergel Plaza det gamla (det nya var en katastrof).  I Karlstad har det mest blivit Scandic Klarälven, men där funkade inte wifi vid senaste besöket så kanske blir det nåt annat nästa gång. Synd för allt annat är bra där.
 
Vid uppsalabesöket bodde vi alltså några dagar i centrum på Scandic Uplandia. Efter hotellvistelser får man på e-posten erbjudande om att tycka nåt, men jag tror aldrig att någon läser vad gästerna tyckt så nu skriver jag här i stället vad jag tycker. ;- )) Kanske någon som läser!
 
Först positivt:
-Suveränt läge mitt i stan, med nära till allt
-Stor hotellparkering under huset, bra när det ligger inne  i stad
-Personal jättebra, vänliga, hjälpte verkligen till med allt, bemödade sig att hitta tyst rum t.ex.
-Wifi funkade hela tiden och var enkelt att koppla upp
-Rummet var helt ok för standardklass och framför allt tyst
- Städning bara om man ber om det, gott att slippa ha någon som flyttar på ens grejer!
- Smala ventilationsfönster typ 60-tal,  som gick ha öppna hela tiden, frisk luft så skönt
 
Negativt:
-Första natten blev vi nästan ångkokta. Termostaten var en påskruvad elektrisk som hade ramlat i golvet. Elementet var glödhett och rummet säkert 30 grader varmt. Kl 04.00 lyckades Roland skruva på termostaten. Sen blev elementet kallt,  vi somnade  och resten av tiden var temp bra!
- Säkerhetskontroll var inte trevligt. Otäckt när det knackade på rumsdörren och vi  inte väntade någon. Jag tittade i lilla ögat och såg en dam där utanför, frågade vad hon ville utan att öppna.
Det är säkerhetskontroll, sa hon.
Jag fick förstås hjärtklappning och hann fundera över om hon trodde vi hade vapen på rummet eller om hotellet var utsatt för terrorattack.  Jag öppnade och frågade om hon var anställd på hotellet och det var hon sa hon, men visade inget papper på det. Hon sa att man hade som rutin på hotellet att knacka på varje dag i alla bebodda rum och fråga om allt var bra. (??) Märkligt!. Jag frågade sedan i receptionen om det var så och det var så. Det var personal från städ som gjorde säkerhetskontrollen. (Fast man kan tydligen slippa den om man hänger ut skylten Do not disturb) så det gjorde vi resten av vistelsen.
- Restaurangen besökte vi en gång och det var ett riktigt stolpskott, men det får bli ett eget inlägg för det var nog mitt sämsta jag upplevt någonsin
- Kontantlös hotell är det. Funkar i o för sig men jag tycker det är fel som princip
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Så märkligt med säkerhetskontroll. Jag har aldrig hört talas om något liknande. Senast bodde vi på Clarion på Ringvägen i Stockholm. Jag befarade det värsta efter min systers dåliga omdöme men hotellet var alldeles utmärkt.

Svar: Måste kolla om alla Scandic-hotell har daglig säkerhetskontroll! Har aldrig upplevt det förut. Obehagligt var det!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback