Så kom son Mattias till slut igår kväll fredag.

Flyget strulade in i det längsta, bl.a. på grund av varslet om pilotstrejk i SAS. Den flygresa Mattias hade bokat blev inställd, så det blev nya bokningar.  Vägen blev efter flera ombokningar Seattle- Chicago- Köpenhamn- Oslo och så till slut hyrbil till Liane. Ankomst hemma på Liane vid 8-tiden igår kväll.  Han hade fått plats med  Bills kvarlämnade amerikanska hund, den han vann på lotteri när familjen var på ett längre besök hos Mattias för ett år sedan. Mattias hade bara handbagage med sig på resan men hunden hade gått ner. Så roligt att Mattias kommit hem. Vi har väntat så länge. Han kunde inte lämna USA medan ansökan om Green Card (permanent arbets- och uppehållstillstånd) behandlades, så senaste besöket här hemma var förra sommaren i samband med storebrors bröllop o Lous dop. Kvällen ägnades åt grillknyte i Lianegrillen.
 
Idag lördag blir det  besök på Årjängs marknad förstås. Ikväll bjuder vi alla på något lite av varje på Liane, bl.a. Vätternkräftor som vi sparat till nu. Imorgon söndag skjutsar vi Markus-familjen till tåget och efter travet har vi ett sammandrag av närmaste släkt här på Liane för att fira lite. Mattias fyllde ju 40 år i våras men då var han alltså inte hemma, så vi passar på nu istället.  På måndag tror jag son Mattias var inbjuden till Kyrkerud för att berätta om sitt jobb med att rita dataspel. Det är en folkhögskola här i Årjäng som har estetisk inriktning. På onsdag åker han vidare till Stockholm för att träffa goda vänner där innan han åker tillbaka till Seattle.
 
 
 
Trevligt när det går att ta bort fler väggar i grillen. Funkar som regnskydd också för leksakerna. Det kom några regn / hagelskurar under kvällen. 
 
Jaktgäster från Norge var det samtidigt i lilla Liane-stugan. Där finns ett ute- bord numera och någon grill. Dem hann vi inte träffa den här gången, men vi ses snart igen.
 
Barnen lekte i trädgården, Bobo till vänster och Clara och Bill i gungorna.
 
Gästerna från Varberg hade husvagnen vid ladugården. Med dem fick vi som sagt en trevlig pratstund över en kopp kaffe på eftermiddagen. Hoppas vi kan umgås  mer vid nästa besök.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback