Släktforskning Kylinsläkten i Seattle

En av Kylin-släkten som emigrerade till USA, trakterna av Seattle. Tror han högg i skogen. Ivar Kylin, han är på bild nedan. Det är alltså Rolands släkt. Namnet Kylin ändrades till Kylén med anfader Alfred som flyttade från Blomskog till Sillerud och ändrade lite med bokstäverna eller också skrev prästen fel, gjorde lilla i till e med accent över.
 
Alma och Sofia Kylin. Båda  systrarna for till USA nära Seattle. Det är Sofia  till vänster och Alma  till höger. Alma blev kvar där och har ättlingar där bl.a. Anne W.  Sofia for hem och gifte sig och fick barn, ättlingar där är bl.a.  Sölve A. som gjorde musikalen Katarina av Amerika som grundar sig delvis på  detta. Tror att Alma träffade Katarina från Långserud som startade en modeindustri i USA.
 
 
Bilderna ovan var som vykort och så här stod det på baksidan.
 
Ivar Kylin borde vara han till höger  och en god vän från Nössemark i  Dalsland är med på bilden.
 
 
Så här stod det på baksidan av vykortet ovan.
 
Ivar Kylin
 
Baksida av bilden ovan
 
Det var ordning och reda med resandet på den tiden. Här är Sofia Kylins  handlingar.
 
Här måste vara Sofia själv på typ passhandling.
 
Mer papper
 
Seattle har haft dragningskraft på våra anfäder och anmödrar. Roland har alltså släktingar som for dit och yngste sonen, Mattias, bor där. På min släkts sida finns det också några som flyttade ungefär hit. Min pappas moster, syster till min farmor Matilda, hette Anna, så småningom gift Wesserling. Hon bosatte sig i Tacoma som ligger strax söder om Seattle, platsen för stadens stora flygplats. Hon fick barn som vi brevväxlade med i många år; dotter Hazel Kelly, gift med Albert Kelly och dotter Edna gift Olsen. Tyvärr har jag tappat bort dem, kan bara på nätet se gravstenen i Tacoma. Men som sagt platsen har haft dragningskraft. Gissningsvis var det möjligheterna till arbete i skogen som lockade. Min farmor Matilda för över till Amerika ett år för att besöka sin syster men hon kom tillbaka och gifte sig med farfar. Men kuriosa är att farmor Matildas  gamla amerikakoffert står här hos mig, den har i alla fall varit i Seattle, om nu aldrig jag kommer dit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback