Lars Lerins museum i Karlstad, Sandgrund

Besökte Lars Lerins museum igår i Karlstad förstås.  Jag var ju där för inte så länge sedan, har kvar några gamla favoriter men också fått nya. Presenterar bilderna i favvo-ordning, uppifrån och ner. Bildgruppen ovan heter Neverland 2013 - 2014. Den är mäktig med det mörka ljuset som är Lars signum och det som fascinerat mig sedan första utställning jag såg med hans bilder, den på Heidruns café för ett antal år sedan. Det var när Lars precis kommit hem från Lofoten och inte var så välkänd för en bredare publik som han är nu. 
Jag har hittat ett sätt att kolla på bilder som passar mig. Det handlar om att inte tillbringa lång tid vid varje bild  utan snabbpromenad genom utställningen och sedan en ny vända där jag stannar till och kollar på det jag gillade vid första passagen, det som gav  mig en kick i magen direkt. Bilder ska ju inte nödvändigtvis apellera till intellektet utan till känslan och upplevelsen. Då är det bra att inte tänka för länge.   Stenen ovan är en ny favvo, en stor bild!
Den här är också en ny favvo-bild, ganska liten. Det finns många bilder i mindre format  på utställningen, inte bara de stora.
Rovfågeln som slår ett byte är en gammal favorit som jag nu återsåg.
Stenarna såg jag inte heller förra gången. Det är vackra fossil, de långa heter Ortoceratiter om jag minns rätt, de tredelade som inte finns med här brukar kallas trilobiter, men vad spiralerna heter vet jag inte.
 
Lars Lerin, ser fortfarande ut som en mycket ung man!  Gissar att han bor kvar ute på Hammarö, en bit utanför Karlstad..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback